MEÜ Dünya Radyo Günü’nde TRT Çukurova’yı ağırladı


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi, Dünya Radyo Günü’nde TRT Çukurova Radyosu’nu ağırladı.

TRT Çukurova Radyosu Radyo Müdürü Fethiye Kılıç ve program yapımcısı Mert Şahin, 102.8 FM bandından yayın yapan MEÜ radyosuna konuk oldular. Sabah kuşağında yayınlanan "Radyo Günlüğü" programında Öğr. Gör. Derya Özcan’ın konuğu olan Fethiye Kılıç ve Mert Şahin; radyonun önemi,  dünü, bugünü ve geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de radyoculuğun başlangıcı olarak kabul edilen 1927 yılından bu yana sevilen, beğenilen ve ilgiyle takip edilen radyonun zaman içinde de önemini yitirmediğini söyleyen Fethiye Kılıç, televizyonun, internetin ve akıllı telefonların hayatımıza girmesinin radyonun dinlenirliğini azaltmadığını, aksine artırdığını belirtti.

En güvenilir iletişim aracının radyo olduğunu da vurgulayan Kılıç, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde radyonun rolüne vurgu yaptı ve olağanüstü zamanlarda radyonun öneminin daha da anlaşıldığını dile getirdi.

Çukurova Radyosu hakkında da bilgi veren Fethiye Kılıç; Çukurova Radyosu’nun Mersin, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep ve Osmaniye’yi kapsayan bir bölge radyosu olduğunu,1968 yılından bu yana yayınlarını Mersin’de sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

MEÜ İletişim Fakültesi ve Mersin Üniversitesi Radyosu’yla yakın ilişki içinde olduklarını kaydeden Fethiye Kılıç, “Her zaman üniversiteden ve öğrencilerinizden haberdar olduk. Öğrenciler, staj için kurumumuzda oldu. Onların okullu olarak getirdikleri bilgileri, radyo çalışanları olarak biçimlendirip kendi dağarcığımıza kattık” diye konuştu. İletişim Fakültesi öğrencilerinin kendi kurumlarına yetişmiş ve bilgi sahibi olarak geldiklerini vurgulayan Kılıç, “İletişim Fakültesine bu anlamda teşekkür ediyor ve uzun ömürler diliyoruz.” dedi.

İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2009 mezunlarından Mert Şahin de radyonun toplumun her kesimine hitap eden bir iletişim aracı olduğuna dikkat çekti. Hızlı, ucuz ve kolay ulaşılabilir olmasının radyoyu ayrıcalıklı kıldığını ifade eden Şahin, TRT radyolarının eğitici ve bilgilendirici misyonundan söz etti. Şahin, “Radyonun erişilebilirliği ve her ortamda dinlenilebilir olması, eğitime erişemeyen kitlelerin adeta ışığı olmuştur” şeklinde konuştu.

Görme engelli olduğu için küçüklüğünden bu yana radyoyla iç içe olduğunu belirten Mert Şahin, radyoculuğa ilk adımını Mersin Üniversitesi Radyosu’nda attığını, bunun kendisi için çok önemli olduğunu dile getirdi ve öğrencilere radyomuzdan en iyi şekilde faydalanmaları tavsiyesinde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA