Mersin Valiliği göreve! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Valiliği göreve!


 

Görevi hayat kurtarmak olan Mersin 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde istihdam edilen personellerden bazılarının liyakatsizliği vatandaşların hayati tehlike yaşamasına neden oluyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 2023’te 112 Acil Çağrı Merkezine 2,7 milyon çağrı gelirken bunların yüzde 65’ini gereksiz aramalar oluşturdu. Geçen ay düzenlediği basın toplantısında bu duruma tepki gösteren Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, vatandaşlara, “Lütfen bu hattı gereksiz yere meşgul etmeyin” çağrısı yaptı.

Ancak görevi hayat kurtarmak olan Mersin 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde istihdam edilen personellerden bazılarının liyakatsizliği vatandaşların hayati tehlike yaşamasına neden oluyor!

Son olarak gazetemiz genel yayın yönetmeni Yüksel Ekici’ni rahatsızlığı neticesinde hizmet alınmak istenen 112 Çağrı Merkezi aracılığıyla istenen ambulans görevlilerinin hastayı 4’üncü katındaki evinden indirememesi ve sonrasında yaşananlar bu kadar da olmaz dedirtti! Gerek çağrıyı yanıtlayan ve gerekse de müdahaleye gelen ekibin yetersizliği ve ilgisizliği nedeniyle kalp krizi geçirdiği anlaşılan Ekici’ye zamanında müdahale hayati önem taşırken, hayatı risk yaratabilecek gecikmeler yaşanması isyan ettirdi.

Uzmanlar, halen Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altında olan Ekici’nin biraz daha geç kalınması halinde hayatını kaybedebileceğini bildirirken birincil insan hakkı olan yaşam hakkını hiçe sayan uygulamalar imza atan 112 Acil Çağrı Merkezi personellerinin umarsız tavırları Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın göreve çağrılmasına neden oldu.

Her fırsatta bürokratlarından memurlara “Vatandaşa en iyi şekilde hizmet” çağrısı yapan ve

Özellikle sağlık alanında “Anne babanıza nasıl davranılmasını istiyorsanız sizde vatandaşa öyle davranın” telkininde bulunduğu bilinen Pehlivan’ın, Mersin 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde istihdam edilen personellerden bazılarının liyakatsizliğine acil mücadele etmesi bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA