Sağlık çalışanlarına yönelik ’moral ve motivasyon’ etkinliği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlık çalışanlarına yönelik ’moral ve motivasyon’ etkinliği


 

Mersin Şehir Hastanesi personeline yönelik moral ve motivasyon amaçlı söyleşi düzenlendi. Hatice Buko'nun yönetiminde hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen "Ruhun İyileşmesi Üzerine Bir Sohbet" başlıklı söyleşide, Mersin Şehir Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıklarından Uz. Dr. Neslihan Çağlar ile Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalından Doç. Dr. Hasan Telli, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

 

“DEPRESYON SAĞLIKSIZ, YAS SAĞLIKLI”

Uz. Dr. Çağlar, 1,5 yılı Mersin Şehir Hastanesi olmak üzere 17 yıllık mesleki tecrübesinin olduğunu söyledi. Ruhun öneminden bahseden Çağlar, "Kişinin aslında sağlıklı duygularının ne olması gerektiğini öğrenmesi gerekir. Yakınını kaybeden ya da çok sevdiği bir insandan ayrılan kişi ne hisseder? Mutsuzluk, üzüntü, isteksizlik. Peki biz bu sürece ne diyoruz? Aslında yas diyoruz. Peki depresyonla ne farkı var? Şöyle bakınca o kadar çok benzeşik iki durum. Ama biz bunlardan birine sağlıklı, diğerine sağlıksız diyoruz. Neden, çünkü biri insanın yaşayarak o kötü duyguları atlatacağı dönem, diğeri ise artık hastalık boyutuna gelmiş patolojik bir dönem" dedi.

 

“RUH SAĞLIĞIMIZI KORUMALIYIZ”

Ruh sağlığını korumanın önemine dikkat çeken Uz. Dr. Neslihan Çağlar, "Beden bağışıklığını güçlendirmek için nasıl sürekli spor yapıyoruz, düzenli besleniyoruz, uyku düzenimizi önemsiyoruz. Aslında ruhsal bağışıklığımızı da güçlendirmek için bunları yapmalıyız" diye konuştu.

Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Telli'nin de konuştuğu programda ney dinletisi gerçekleştirildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA