MEÜ akademisyeninden önemli başarı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ akademisyeninden önemli başarı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Fahri Özsungur, iki yılda Scopus’ta taranan sekiz kitap projesi gerçekleştirdi.

MEÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi ve Teknoloji Transfer Ofisi yürütme kurulu üyesi Doç. Dr. Fahri Özsungur, 2023 yılında üç, 2024 yılında da beş kitap projesi yürütme başarısı gösterdi. Kitapların SCOPUS veri tabanında indekslenmesi için yayıncılar tarafından başvuru prosedürleri ise devam ediyor.

Kitap projelerinin bilimsel araştırmanın kalitesini artırmak ve bilgiyi daha geniş bir kitleye ulaştırmak için önemli bir rol oynadığını belirten Doç. Dr. Özsungur, bu çalışmaların Üniversitemizin uluslararası tanınırlığına da önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Gerçekleştirilen kitap projeleri ve detayları ise şu şekilde; Handbook of Research on Bankruptcy and Reorganization in the Digital Business Era Doç. Dr. Nevzat Tetik ve Doç. Dr. Ersin Kanat’ın da editör olukları bu kitap Mart 2023’te IGI Global tarafından yayınlandı. Dijital iş dünyasında iflas ve yeniden yapılanma süreçlerini ele kitap, dijitalleşmenin işletmeler üzerindeki etkilerini analiz ederken, iflas ve yeniden yapılanma süreçlerindeki özel koşulları da vurguluyor.

 

HANDBOOK OF RESEARCH ON WAR POLİCİES, STRATEGİES, AND CYBER WARS

Mayıs 2023’te IGI Global tarafından yayınlanan kitap; savaş politikaları, stratejileri ve cyber savaşlarıyla ilgili araştırmalara odaklanıyor. Kitap, modern çağın karmaşık güvenlik tehditleriyle başa çıkmak için kullanılan politika ve stratejileri, savaş alanındaki dönüşümleri ve siber savaşın giderek artan önemini de incelerken; uluslararası ilişkiler, askeri strateji, siber güvenlik ve benzeri konularda çalışan araştırmacılar, politika yapıcılar ve karar vericiler için kapsamlı bir kaynak sunuyor.

 

‘SPİRİTUALİTY MANAGEMENT İN THE WORKPLACE: NEW STRATEGY AND APPROACH’

Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Bekar’ın da editör oluğu bu kitap Aralık 2023’te Emerald Publishing tarafından yayınlandı. Kitap, işyerlerindeki ruhsal ve manevi değerlerin yönetimi üzerine odaklanıyor. Geleneksel işletme yönetimi literatüründe sıklıkla göz ardı edilen, ancak çalışanların motivasyonunu, memnuniyetini ve performansını etkileyen önemli bir faktör olan ruhsal ve manevi boyut, bu kitapta detaylı bir şekilde ele alınıyor.

 

A POST GLOBAL CİTY İN THOUGHT AND THE CHANGİNG FACE OF THE ENVİRONMENT

Dr. Mortaza Chaychi Semsari, Dr. Oğuz Keskin de editör oluğu bu kitap Nisan 2024’te Nova Publishing tarafından yayınlandı. Kitap, küreselleşmenin etkileri altında değişen şehirlerin ve çevrenin düşünce bağlamındaki evrimini ele alırken; küreselleşme çağında şehirlerin nasıl düşünüldüğünü, nasıl tasarlandığını ve çevrenin bu süreçte nasıl değiştiğini de inceliyor.

 

EMPOWERİNG EMPLOYEE PROACTİVE BEHAVİOUR VOLUME I - AN INTRODUCTİON

Empowering Employee Proactive Behaviour Volume II - Organizations of the Future.

İki ciltten oluşan ve Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Bekar’ın da editör oluğu kitap Springer Nature tarafından yayınlandı. Bu iki ciltlik çalışma, proaktif davranışın işveren/çalışan ilişkilerinde ve daha geniş bir örgüt ve toplum bağlamında rolünü araştırıyor. Bu kitap, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra örgütsel davranışla ilgilenenler için olumlu ve olumsuz örgütsel davranış konularında kapsamlı bir rehber olmayı amaçlıyor.

 

GENERATİNG ENTREPRENEURİAL IDEAS WİTH AI.

IGI Global tarafından 2024 yılı sonuna doğru yayınlanacak olan kitap, yapay zekanın girişimcilik fikirlerine olan etkilerini ve girişimciliğin gelişimine nasıl katkıda bulunabileceğini aydınlatmayı amaçlıyor. Kitabın bir diğer amacı ise, yapay zekanın girişimcilik fikirlerine ve yeni buluşlara çok disiplinli bir bakış açısından ne tür katkılarda bulunabileceğini anlamak için fikirler ve ipuçları sağlamak olarak belirlendi.

Kitap için bölüm önerileri kabulü ise devam ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA