Gözlerin çevrildiği komisyonlara kimler geldi? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gözlerin çevrildiği komisyonlara kimler geldi?


 

Mersin Büyükşehir Belediyesinde 31 Mart seçimleri sonrası 79 kişilik mecliste 70 kişi değişti. İlk meclis toplantısı ile merakla beklenen komisyon üyelikleri de tamamlandı. En çok merak edilen Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarında ki 7 kişilik görev dağılımlarında çoğunluk CHP’ye ait oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Yenilenen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, seçim sonrası ilk toplantısını yaptı. Kongre ve Sergi Sarayında yapılan Nisan ayı toplantısında yaşanan değişim dikkat çekti.

Büyükşehir ve 13 ilçe için kullanılan oylar sonucu CHP yüzde 59, 52’ye tekabül eden 625 bin 102 oy ile 13 ilçeden 7’sini kazanırken Belediye Meclisinde de üstünlük sağladı.

 

MECLİSTE BÜYÜK DEĞİŞİM

Mecliste önceki dönemden kalan belediye başkanı Büyükşehir’de Vahap Seçer, ilçelerde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya oldu.

Ayrıca geçen dönem Yenişehir’den meclis üyesi olan Abdurrahman Yıldız meclise Toroslar Belediye Başkanı ve Ali Boltaç da Tarsus Belediye Başkanı olarak dönerken, 9 meclis üyesi görevine devam etmiş oldu. Önceki dönemden devam eden meclis üyeleri ise; CHP’li Ali Uyan, Hasan Özalp Önal, Murat Sakuçoğlu ve Özgür Emire oldu.

Bu gelişmeler ışığında başkan dahil 79 kişilik mecliste 70 kişilik bir değişim yaşandığı görüldü.

 

ÇOĞUNLUK CHP’YE GEÇTİ

Öte yandan 31 Mart seçimleri sonrasında Büyükşehir Meclisinde sandalye dağılımında çoğunluk yönetime geçti. Mecliste hali hazırda CHP’nin 46 sandalye ile üstünlüğü bulunurken, MHP’nin 21, DEM’in 4, İYİ Parti’nin 5 ve AKP’nin ise 3 meclis üyesi bulunuyor.

 

MECLİS GÖREV DAĞILIMI YAPTI

Başkan Vekilleri, Meclis Kâtipleri ve Belediye Encümenleri ile komisyon üyeleri seçildi

Meclis toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2 yıl boyunca görev yapmak üzere, Meclis 1. Başkan Vekili ve Meclis 2. Başkan Vekili seçimi yapıldı ve oylama gizli oy ile gerçekleşti. Seçimin ardından 49’ar oy alarak Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan, Meclis 2. Başkan Vekili de Hasan Özalp Önal oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2 yıl boyunca görev yapmak üzere, Meclis Katipliği’ne 2 asil, 2 yedek üyenin seçimi yine gizli oylama ile yapıldı. 52’şer oy alarak Salih Seçkin Yıldırım ile Hande Kerimgiller asil, 49’ar oy alan Şerife Yörükçü ile Deniz Gürocak ise yedek Meclis Katipleri oldu.

 

ENCÜMEN’DE KİMLER VAR?

Meclis toplantısında ayrıca Belediye Encümeni’ne gizli oy ile 5 üye seçildi. Bunlar; Melike Dursun, Orhan Dal, Veyis Avcı, Özgür Emire, Ayşe Aydoğan oldu. Meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Ulaşım, Tarım ve Hayvancılık, Engelliler, Amatör Spora Destek, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği, Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme, Yurt Dışı İlişkiler, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonları için işari oylama ile 7’şer üye seçildi

 

PLAN BÜTÇEDE ÇOĞUNLUK CHP’DE

Mersin Büyükşehir Meclisinin 8 komisyonunda bu dönem görev yapacak isimler şunlar oldu;

Plan ve Bütçe komisyonu: CHP’li Hasan Özalp Önal, CHP’li Mahmut Dönmez, CHP’li Ali Uyan, CHP’li Cem Barut, MHP’li Muharrem Şimşek, MHP’li M. İlker Yalçın, AKP’li Mustafa Turan

 

İMARDA 2 MHP,1 AKP’Lİ VAR

İmar ve Bayındırlık komisyonu: CHP’li Uğur İnce, CHP’li Hamit Mert Avcı, CHP’li, Orhun Çakır, CHP’li Cemil Sungur, MHP’li İlhan Çokgün, MHP’li, Emin Orkun Yılık, AKP’li Soner Solak.

 

ÇEVRE KOMİSYONU

Çevre ve Sağlık Komisyonu: CHP’li Ali İlhan Ayhan, CHP’li Gülşah Yıldırım Genç, CHP’li Hande Kerimgiller, CHP’li Hıdır Berk, MHP’li Fevzi Erciyes, MHP’li Mehmet İlker Yalçın ve AKP’li Fatma Alıcı.

 

EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: CHP’li Tamer Güner, CHP’li Necdet Ünal, CHP’li Muhammed Cingöz, CHP’li Sibel Tamaç, MHP’li Emin Göktuğ Aydın, MHP’li Mustafa Denk ve AKP’li Muhammet Emin Tunças.

 

ULAŞIM KOMİSYONU

Ulaşım Komisyonu üyeleri; CHP’li Onur Günebakmaz, CHP’li Nesim Topukcu, CHP’li Tamer Güner, CHP’li Orhan Dal, MHP’li Ali Var, MHP’li İlhan Çokgün ve AKP’li Fikret Demirtaş.  

 

TARIM VE HAYVANCILIK

Tarım ve Hayvancılık komisyonu; CHP’li Veyis Avcı, CHP’li Ali Kubilay Erdal, CHP’li Mümün Çoban, İYİ Parti’li Hüseyin Kaçar, MHP’li Ali Var, MHP’li Hasan Pekmez ve AKP’li Fikret Demirtaş.

 

ENGELLİLER KOMİSYONU

Engelliler Komisyonu üyeleri; CHP’li Hülya Günel, CHP’li Medet Demir, CHP’li Şerife Yörükçü, CHP’li İsmet Kırboğa, MHP’li Suat Kurt, MHP’li Adnan Saz ve AKP’li Fatma Abacı.

 

AMATÖR SPORA DESTEK KOMİSYONU

Amatör Spora Destek Komisyonu; CHP’li Murat Çetiner, CHP’li İmam Doğan, CHP’li Tekin Mutlu, CHP’li Salih Seçkin Yıldırım, MHP’li Murat Ergin, MHP’li Fevzi Erciyes ve AKP’li Mehmet Murat Şıhanlıoğlu.

 

YURTDIŞI İLİŞKİLER KOMİSYONU

Yurtdışı İlişkiler Komisyonu: DEM Parti’den Yakup Danış, İYİ Parti’li Akın Çelik, CHP’li Murat Sakuçoğlu, CHP’li Murat Çetinel, MHP’li Adnan Saz, MHP’li Yaşar Bahar, AKP’li Muhammet Emin Tunças.

 

KADIN VE ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU   

 

Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri; CHP’li Melike Dursun, CHP’li Gülşah Yıldırım, CHP’li Hülya Günel, DEM Parti Feride Aslan Bilgiç, MHP’li Murat Ergin, MHP’li Emin Orkun Yılık ve AKP’li Fatma Abacı. 

 

EKONOMİK KALKINMA VE TURİZM KOMİSYONU

Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu; CHP’li Mehmet Halil Demir, Dem Parti’li Özgür Çağlar, CHP’li Gürol Akbaş, İyi Partili Serkan Susan, MHP’li Suat Kurt, MHP’li Orhun Yıldız ve AKP’li Mehmet Murat Şıhanoğlu.

 

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR YATIRIMLARINI İZLEME VE KOORDİNASYON KOMİSYONU     

Kamu ve Özel Sektör Yatırımlarını İzleme Ve Koordinasyon Komisyonu üyeleri; CHP’li Deniz Gürocak, CHP’li Murat Sakuçoğlu, CHP’li Murat Çetiner, CHP’li Hülya Ayhan Keskin, MHP’li Adnan Saz, MHP’li Suat Kurt ve AKP’li Mehmet Murat Şıhanoğlu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA