Öğretim üyesine en iyi bildiri ödülü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Öğretim üyesine en iyi bildiri ödülü


 

Mersin ÜniversitesiSosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölüm Başkanı ve Teknoloji Transferi Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Fahri Özsungur, Uluslararası 7. Ubsder Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nde “En İyi Bildiri Ödülü” aldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölüm Başkanı ve Teknoloji Transferi Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Fahri Özsungur, Uluslararası 7. Ubsder Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nde “Hukukta Doktrinel Araştırma Yöntemi (Doctrinal Research Method in Law)” başlıklı tam metin bildiri ile “En İyi Bildiri Ödülü” aldı.

 

“ARAŞTIRMADA SENTEZLEME VE YARGI AŞAMALARINA ÖZEN GÖSTERİLMESİ ÖNEMLİDİR”

Ankara’da 23-25 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte sunmuş olduğu bildiri ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Fahri Özsungur, doktrinel araştırma yönteminin sorunsalın ve amacın ortaya konulması ile araştırmanın şekillendiği bir yöntem olduğunu, bu yöntemin araştırmacıyı bireysel amaçlardan soyutlamayı, araştırmanın çözümü gereken bir sorunsala odaklanılmasını sağladığını belirtti. Doç. Dr. Özsungur, “Araştırma sorularının belirlenmesinden sonra çözümü gereken sorunsalın hangi alt başlıklarla ele alınması gerektiği önceden belirlenmemelidir. Bu alt başlıklar araştırmanın amacına uygun araştırma enstrümanları vasıtasıyla elde edilen bilgiler sonucunda kendiliğinden şekillenmelidir. Araştırmada sentezleme ve yargı aşamalarına özen gösterilmesi önemlidir. Zira, elde edilen bilgiler sonucunda verilerin derlenmesi, analiz ve yorumlanması sonucunda ortaya çıkan çıkarımsal bilgiler sorunsal ve amaca aykırı birleştirilirse yargı hatalı olacaktır. Yine araştırmacının sorunsalın çözümü dışında bireysel amaçlarına göre hazırlanmış alt başlıklar sentezleme ile ilgililik kriterine göre dikkate alınmazsa 'yargıda yönlendirme' gerçekleşebilir.” ifadelerini kullandı.

Doktrinel araştırma yönteminin aşamaları doğru bir şekilde uygulandığında sorunsala ait kişisel kanı ve düşünceleri açık ve kesin bir şekilde ifade edilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Fahri Özsungur, “Derinlemesine incelenen konu ile ilgili elde edilen verilere ve doktrindeki baskın görüşlerin aksi bir çıkarımda bulunurken destekleyici gerekçeler açık ve kesin bir biçimde ortaya konulmalıdır. Ayrıca, sorunsalın çözümünde belirlenen amaca uygun olmalı ve menfaatler dengesine zarar verici nitelikte olmamalıdır.” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA