Hekim ve Değişim Grubu neden aday? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hekim ve Değişim Grubu neden aday?


 

Mersin Tabip Odası’nda 28 Nisan 2024’de yapılacak ‘2024-26 Dönem Yönetim Seçimi’nde yönetime talip olan Mersin Hekim ve Değişim Grubu kamuoyuna, “Neden adayız?”

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Tabip Odası’nda Nisan ayı içerisinde yapılacak seçimleri öncesi yönetime aday olan Hekim ve Değişim Grubu, saha çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Son olarak kamuoyuna, “Neden adayız?” bilgilendirmesi yapan grup, meslektaşlarına, “Sen yoksan bir eksiğiz” çağrısı yaptı.  

 

“HEKİM ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI İLE ÇALIŞACAĞIZ”

Açıklamada, yönetime talip olunma amacı şöyle açıklandı; “Yeni, ortak, katılımcı, mesleğimizi önceleyen bir yönetim anlayışı için bir aradayız. Odamıza aidiyet duygusunu kaybeden, küstürülen meslektaşlarımızı yeniden kazanmak temel hedefimizdir. Hekim odaklı yönetim anlayışı ile çalışacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, ulusal egemenliğimizin ve bağımsızlığının yaşatılması, anayasa ile güvence altına alınan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine dayalı, sosyal adaletin gerçekleştirilmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması amacıyla Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde olacağız.

TTB-MK Başkanın kamuoyuna yansıyan eylem ve söylemlerine ve onun her koşulda yanında ve arkasındayız diyen oda yönetimlerine katılmıyoruz. Marjinal eylem ve söylemler siyasi iktidarın çanağına su taşımakta, hekimleri ayrıştırmaktadır.

 

“HERKESE EŞİT, ÜCRETSİZ, ULAŞILABİLİR VE NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİNİ SAVUNUYORUZ”

Uluslararası etik ve bilimsel değerlere sahip hekimler olarak herkese eşit, ücretsiz, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmetini savunuyoruz.

Sağlık hizmeti, kışkırtılmış talep ve iş yükü fazlalığı nedeniyle her geçen gün niteliğini kaybetmektedir. Dünyada çalışanı en çok ruhsal ve fiziksel çöküntüye uğratan performansa dayalı ücret yönetmeliğine karşı duracak, hekime hak ettiği ücretin akademik ünvanlar gözetilerek insanca yaşayabileceğimiz düzeyde tek kalemde verilmesi ve emekliliğe yansıtılması için mücadele edeceğiz.

Sağlıkta şiddete karşı sendikalarla ve derneklerle birlikte mücadele edecek, güvenli çalışma ortamı, etkin bir şiddet yasası için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Ek gösterge katsayısının 6400’den başlayarak derece, kademe ve unvana göre artırılması için çalışacağız.

 

ÜYELERE HUKUKİ DESTEK VERİLECEK

Odamızın bir hukuk bürosu ile anlaşma yaparak üyelerimize gereken hukuki desteği en kısa süre içerisinde verilmesini sağlayacağız.

Hekim meclislerini en kısa süre içerisinde oluşturarak düzenli olarak toplantılar yapacağız.

Kişi ve toplum sağlığını ilgilendiren afetler, çevre sağlığı sorunları, sağlıklı yaşam faaliyetleri kapsamında, sağlığı önceleyen yerel yönetim anlayışı için çalışmalar yapacağız.

Sağlıkla ilgili tüm sendikalar, dernekler ve odalar ile kent sağlık platformu oluşturacağız.

Tıp eğitimi ve uzmanlık eğitiminin niteliği her geçen gün daha fazla azalmaktadır. Tüm bunlar ortadayken akademik kadroları eksik tıp fakülteleri açılmaktadır. Çok geç olmadan bu duruma son verilmesi ve akredite olmayan tip fakülteleri için çözüm yolları aranması için çalışacağız.

Kamu tarafından yaptırılan Aile Sağlığı Merkezlerinde, yeterli ve nitelikli insan gücüyle, koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelendiği, ikinci basamak sağlık kurumlarıyla entegre bir şekilde sunulan birinci basamak sağlık hizmeti için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Özel sağlık kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımızın, ciro baskısı olmadan, emeklilikte hak kaybına uğramadan, güvenli çalışma şartlarında görev yapmalarını sağlamaya, Yapılan sözleşmelerinde tabip odalarının da taraf olmasına böylelikle, yargıya intikal eden konularda tabip odası görüşü alınması için mücadele edeceğiz.

 

YEŞİL PASAPORT VE LOCAL SÖZÜ

Yine özel kurumlarda çalışan ve on yıl görev süresini tamamlayan hekimlerimizin de yeşil pasaport alabilmeleri için girişimlerde bulunacağız.

En kısa sürede restoran ve lokalimizi açacağız.

Odamız konferans salonunu üyelerimizin sosyal etkinlikleri ve uzmanlık derneklerinin kullanımına açacağız.

Mutlu hekim, sağlıklı yaşayan, sağlıkla yaşlanan Türkiye için umudumuz var, irademiz var ve Mersin Tabip Odası yönetimine talibiz. Mersin Tabip Odası seçimleri için üye olmayan tüm meslektaşlarımızı tabip odamıza üye olmaya, tabip odası üyesi olan tüm meslektaşlarımızı oda seçimlerinde oy kullanmaya davet ediyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA