Hastane yolu şantiye yolu oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hastane yolu şantiye yolu oldu!


 

Mersin’de Akkuyu Nükleer Santrali için Silifke’de inşa edilen yerleşim alanı inşaatı, Silifke Devlet Hastanesi yolunun kamyon işgaline uğramasına neden oldu. Ambulanslar için özel olarak ayrılan acil giriş-çıkış kısmını kapsayan yol dahi kamyonlarca kullanılır hale geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve beraberindeki plansız yapılaşma kent yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Santrali yapan Akkuyu NGS Şirketinin çalışanları için Özaltın İnşaata yaptırdığı Silifke’deki yeni yerleşim alanı inşaatı ilçede kaosa neden oldu. 

 

HASTANEYE ULAŞIM İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ

Akkuyu Nükleer A.Ş. ile Özaltın İnşaat arasında 2022 yılı Aralık ayı içerisinde imzalanan sözleşme sonrası toplamda 775 bin 597 metrelik alanda projenin hayata geçirilmesi için start verildi. Ancak dev proje inşaatının şantiye yolu olarak, bölgeye sağlık hizmeti sunan Silifke Devlet Hastanesi’nin, ambulanslar için özel olarak ayrılmış acil giriş-çıkış kısmını da kapsayan yol kullanılmaya başlandı.

Kasım 2023 verilerine göre yıllık 600 bini aşkın poliklinik başvurusu yoğunluğuyla bölgenin en önemli sağlık hizmet sunan kurumu olan hastaneye ulaşım, yoğun kamyon trafiği nedeniyle işkenceye döndü.

 

HASTANE YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA YOK

Sözleşmesi 2022 yılı Aralık ayı içerisinde imzalanan projenin, inşaat faaliyetlerinin var ettiği olumsuzluklar nedeniyle, Silifke Devlet Hastanesi yönetimi tarafından geçen süreye rağmen kamuoyunun bilgisine sunulmuş resmi bir açıklama bulunmuyor.

 

DEV PROJE İÇİN HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ ŞANTİYE YOLU DÜŞÜNÜLMEMİŞ

Toplamda 775 bin 597 m2’lik bir alana yayılan dev proje içerisinde; 2 bin 104 kişilik nüfusa sahip 4 katlı bloklar ile birlikte yüksek blokları da kapsayan 2 bin 131 ve 2 bin 055 kişilik bir nüfusa sahip toplamda 2 in 709 adet konut bulunuyor. Ayrıca 3 bin 375 m2 kreş ve anaokulu (500 çocuk kapasiteli), 10 bin 338 m2 okul (1000 öğrenci kapasiteli), 8.312 m2 ticari yapılar (Günlük ihtiyaçlara yönelik market, kuaför, berber, kuru temizleme, kantin, kafe, restoran vb. birimleri içeren), 3.720 m2 kültür merkezi), bin 19 m2 sağlık merkezi ve eczane, 2 bin 10 m2 spor kulübü ve eğlence merkezi, 5 bin m2 72 odalı otel, itfaiye merkezi ve ibadet alanları, yaklaşık 48.000 m2 kapalı otopark alanı ve sığınaklar, tüm yerleşke için gerekli teknik hacimle, araçlar için elektrikli şarj istasyonları, çatılarda elektrik üretim amaçlı solar paneller, 11 90 m2 okul ve kreş için açık spor ve yeşil alanlar, 42.756 m2 central park (yeşil alan, çocuk oyun alanları, mini golf, basketbol, futbol, voleybol, tenis sahaları, tırmanma duvarı, açık hava sineması, bisiklet parkuru vb.), konut alanlarında ayrıca yer alan çocuk oyun alanları, kum havuzları, açık basketbol, voleybol, futbol, tenis sahaları, yeşil alanlar, 2 adet açık yüzme havuzu, tüm yerleşkenin çevresini dolaşan bisiklet yolları, yürüyüş yolları, 40 Adet Otobüs Park Alanı yer alacak.

Ancak projede tüm ihtiyaçlar detaylı bir şekilde planlanırken inşaat safhasında şantiye yolunun düşünülmemesi tepkiye neden oluyor.

 

“İLK MÜDAHALEDE ZAMANIN ÖNEMİ ŞANTİYE ARAÇLARININ İNSAFINA BIRAKILDI”

Bölge sakinlerinden çevre aktivisti Musa Türkmen, yaşananlara isyan ederek yetkilileri göreve çağırdı, Trafik yoğunluğunun, toz ve egzoz gazı artışının sağlıklarını dahi olumsuz etkilediğini işaret eden Türkmen, “İnşaat faaliyetleri kapsamında, hastane yolunun şantiye yolu olarak kullanılması nedeniyle; şantiye araçlarından yayılan ses ve toza bağlı kirlilik, trafikte yoğunluklar - aksamalar ve araçların ağırlığına bağlı yolun yapısında bozulmalar oluşmaktadır. Öyle ki, hastanenin ambulanslar için özel olarak ayrılmış acil giriş-çıkış kısmını da kapsayan yolun şantiye araçları tarafından kullanılması nedeniyle, sağlıkta ilk müdahalede öne çıkan zaman faktörü, olumsuz etki yönünden şantiye araçlarının insafına bırakılmıştır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA