HAYDİ 1 MAYIS’A | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYDİ 1 MAYIS’A


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Yürütme Kurulu Üyesi ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Mersin halkını 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına davet etti.

Hediye Eroğlu

 

Mersin 1 Mayıs Tertip Komitesi, basın açıklaması yaparak hazırlıklarını tamamladığını bildirdi. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde toplanacak kortej Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek ve burada yapılacak konuşmaların ardından sanatçı İlkay Akkaya da bir konser bir konser verecek.

Mersin 1 Mayıs Tertip Komitesi, hazırlıklarını tamamlarken Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Yürütme Kurulu Üyesi ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, katıldığı bir televizyon programında Mersin halkını 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına davet etti.

 

GEÇİM DERDİ AYYUKA ÇIKTI

Öncelikle işçi sınıfı nezninde yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Göksoy, “Yerel seçimlerin sonuçları bir toplumsal muhalefetin dışa vurumu şeklinde olmuştur” dedi.  

Göksoy, toplumun; işçiler, emekliler, esnaf başta olmak üzere tüm kesimlerinin istem ve talebinin karşılık bulmadığı ve her geçen gün kazanımlarının eridiği, ücretlerinin yaşamlarını idame ettirecek olmadığının ayyuka çıktığını bilmek için filozof olmaya gerek olmadığını dile getirdi.

 

YOKSULLUK SINIRI 60 BİN LİRAYA DAYANDI

Bu ülkenin yaşam gerçekliği hepimizin kılcal damalarına kadar işlemiş durumda. Yapılan zamlar yaşamı sürdürmenin karşılığı değil. Ciddi çelişkiler var. En büyük çelişki açlık, yoksulluk sınırı ve asgari sınırı. Örneğin asgari ücret 17 bin TL iken yoksulluk sınırı bazı araştırma kuruluşlarınca 60 bin TL’ye yaklaşmış durumda. Ülkemizde yaşamı idame ettirebilmenin yolları çok açıkken emekliye 10 bin lirayı reva görmek emeklilerin aklıyla, yaşamı ile dalga geçmektir.

 

“BIÇAK KEMİĞİ KESİYOR ARTIK”

Örneğin Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda adaletsizlik var. İşçilerin sesinin duyulmadığı, taleplerini dile getirilmediği bir gerçeklik var. Eşitlikçi olunması lazım. DİSK’in de, Hak-İş’in de tüm konfederasyonların orada temsilcisinin olması lazım. Siz asgari ücreti belirlerken yoksulluk sınırını görmezlikten gelemezsiniz.

Asgari ücret 30 bin TL’den aşağı olmamalı. Tespit komisyonu bunu bilmiyor mu biliyor. Ama burada bir çelişki, dayatma var. Açlıkla terbiye ediliyor insanlar bu da bir sosyal cinayettir. Seçimlerin sonucu sandığa bu yüzden böyle yansımıştır.

Şuan artık bıçak kemiğe dayanmadı, kemiği de kesiyor. Bundan sonrası genel seçimlerde bu durum sandığa daha çok yansıyacak” diye konuştu.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA