Mersin’deki konut fiyat endeksi Türkiye ortalamasının üzerinde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’deki konut fiyat endeksi Türkiye ortalamasının üzerinde


 

Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesinde gerçekleşti. Adana – Mersin bölgesi ise yüzde 1,237,3 konut fiyat endeksi artışı ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakama ulaştı.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Şubat ayı konut fiyat endeksini açıkladı. Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,3 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 5,1 oranında azalış gösterdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1,5, 2,0 ve 1,6 oranlarında artış gözlenmiştir.

Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 45,6, 72,9 ve 57,4 oranlarında artış gösterdi.

 

MERSİN’DE ARTIŞ SÜRÜYOR

Yabancıların ilgisinin yoğun olduğu Mersin’de ise Türkiye genelinde hız kesmesine rağmen satışlar sürerken, konut fiyat endeksi de arttı.

TR62 olarak baz alınan Adana- Mersin bölgesinde Ocak ayında 1,209,8 olan konut fiyat endeksi Şubat ayında 1,237,3 olarak gerçekleşti. Geçen yıl Şubat ayında Mersin’de konut satış endeksinin yüzde 809,3 olduğu ve bir yılda bölgede, artışın boyutu dikkat çekti.

Adana- Mersin Bölgesi bu artış oranı ile Türkiye genelinde 7’inci sırada yer aldı.

 


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA