Yatırımlar ve projeler buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yatırımlar ve projeler buluştu


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mersin Teknoloji Transfer Ofisi’nde Ar-Ge Proje Pazarı 2024 etkinliği başladı. Yatırımcılar ve projeler

Haber Merkezi

 

MEÜ Mersin Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı 2024" etkinliği, başladı. Etkinlik, Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla devam ediyor.

Somut bir Ar-Ge düşüncesi ya da projesine sahip öğrencilerin ve araştırmacıların ilgili sanayi kuruluş temsilcileri ile bir araya gelmesine olanak sağlayan Mersin Üniversitesi Ar-Ge Proje Pazarı'nın temel hedefi; proje hazırlama kültürünün olgunlaşması ve bu sayede Ar-Ge bilincinin yaygınlaşmasını sağlamak. Bu kapsamda etkinliğin ana temaları “Biyomedikal, Biyoteknoloji, Çevre, Gıda, Tarım, Makine, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri ve diğer alanlar olarak belirlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, etkinliğin 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı kapsamında Mersin TTO koordinasyonunda ve çeşitli kurumlarla iş birliği içinde yapıldığını söyledi. 104 proje başvurusu yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk “Bu projelerden 16 jüri üyesinin ön değerlendirmesi sonucunda etkinliğimizde 72 projeye yer verilmiştir. İlk üç proje, jüri üyeleri tarafından belirlenecek ayrıca 2 projeye de mansiyon ödülü takdim edilecektir” dedi.

“Ar-Ge Proje Pazarı 2024" etkinliği akademik sorumlusu Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı ve Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yürütme Kurulu üyesi Doç. Dr. Fahri Özsungur ise, proje pazarlarının üniversite ve sanayicileri bir araya getirmekten öte bütünleştirici ve sinerji getirici bir özeliği bulunduğunu söyledi. Öğrencilerin ve akademisyenlerin projeleriyle sanayici arasındaki iş birliğinin artırılmasının ileriye dönük fikirler için bir öncü olacağını belirten Doç. Dr. Özsungur “Bu etkinliğin daha da büyüyerek üniversitemiz misyon ve vizyonumuzla bağlantılı olarak uluslararası arenada önemli başarılara yol açacağını düşünüyorum” dedi.

Etkinliğin ikinci günü olan 8 Mayıs 2024 tarihinde ise saat 13.00’te protokolün proje ziyaretleri olacak ve saat 14.00’te ise ödül töreni başlayacak.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA