Mersin’den Amerika’ya giden gururumuz Ekin Barış Özenir | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den Amerika’ya giden gururumuz Ekin Barış Özenir


 

Kreşe giderken 5 yaşında keşfedilen ve 8 yaşında olimpiyatlara katılan Mersin’in gururu milli satranç sporcusu Uluslararası Usta Ekin Barış Özenir’in Amerika’daki takımı 4. Kasparov Vakfı Üniversite Takım Kupasında şampiyon oldu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de yaşayan Özenir ailesinin oğlu Ekin Barış Özenir, satrançta gururumuz olmaya devam ediyor. Memur bir baba ve matematik öğretmeni bir annenin iki çocuğundan biri olan Ekin Barış Özenir, üniversite eğitimi için gittiği Amerika’da başarıdan başarıya koşuyor.

Mersin’de 5 yaşında gittiği kreşte satranç oynamaya başlayan ve yeteneğinin keşfedilmesi sonucu ailesinin yönlendirmesiyle 7 yaşında Polonya’da Dünya Okullar Şampiyonasında 2’inci olan Özenir, 8 yaşında ise olimpiyatlara katıldı.

 

SATRANÇ BURSUYLA MERSİN’DEN AMERİKA’YA

Mersin’de özel bir liseden mezun olduktan sonra 2022 yılında üniversite eğitimi için gittiği Amerika Teksas’ta The Universty of Texas Rio Grande Valley Üniversitesi’nde satranç bursuyla bilgisayar mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi olan Özenir, burada da satrançta adını tarihin altın sayfalarına yazdırmaya devam ediyor.

Son olarak Uluslar arası Usta olan Ekin Barış Özenir’in de sporcusu olduğu The Universty of Texas Rio Grande Valley Takımı (UTRGV - USA), Kasparov Satranç Vakfı tarafından düzenlenen 4. Kasparov Vakfı Üniversite Takım Kupasında şampiyon oldu.

 

6 KITADAN 117 ÜNİVERSİTE TAKIMI YARIŞTI

Hem dünya şampiyonu hem de kıta şampiyonları belirlenen KASPAROV CUP’ta 6 kıtadan 117 üniversite takımı yarıştı. Kasparov CUP’ta üniversitelerde okuyan 494 satranç sporcusu terk döktü.

Online olarak düzenlenen ve iki gün süren şampiyonada The Universty of Texas Rio Grande Valley (UTRGV - USA) Takımı, oynadığı 9 maçın 7’sini kazanırken, iki maçta da berabere kaldı. Topladığı 8 puan ile şampiyon olan The Universty of Texas Rio Grande Valley (UTRGV - USA) satranç takımı, Gleb Dudin (Rusya), Shawn Rodrigue - Lemieux (Kanada), Ekin Barış Özenir (Türkiye) ve Ana Şamatava’dan (Gürcistan) oluştu.

The Universty of Texas Rio Grande Valley (UTRGV - USA) ayrıca Amerika Kıta Şampiyonluğunu da kazandı.

Dünya çapında en prestijli üniversite etkinliklerinden biri olan ve genellikle resmi olmayan dünya şampiyonası olarak kabul edilen, gelmiş geçmiş en güçlü satranççı GM (Grand Master – BüyükUsta) Garry KASPAROV’un kurduğu Kasparov Satranç Vakfı tarafından düzenlenen KASPAROV CUP, en iyi oyuncularının katıldığı bir şampiyona olarak biliniyor.

 

ÖDÜLÜ KASPAROV’UN ELİNDEN ALDILAR

KASPAROV CUP’ın ödül töreni, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan Kasparov Satranç Vakfı çalışma ofisinde yapıldı.

KASPAROV CUP’ın ödülü olan Şampiyonluk Kupasıve Amerika Kıta Plaketi sporculara GM Kasparov tarafından verildi. KASPAROV CUP’ın ödüllerinden biri olan GM Kasparov ile antrenman aynı gün GM Kasporov tarafından sporcularla birlikte gerçekleştirildi. Maç analizleri yapılan antrenmanda GM Kasparov ayrıca sporculara kendisinin imzaladığı birer satranç tahtası hediye etti.

 

HİNDİSTAN’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

KASPAROV CUP Şampiyonu The Universty of Texas Rio Grande Valley (UTRGV - USA) Takımının önemli sporcularından olan Milli Sporcumuz Uluslararası Usta Ekin Barış Özenir, Hindistan’ın Radisson GIFT City, Gandhinagar kentinde 1 – 14 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek olan 2024 Dünya Gençler Satranç Şampiyonasında (World Junior Chess Championships 2024) ülkemizi temsil edecek.

Kariyerinde birçok Olimpiyat, Dünya ve Avrupa başarıları olan Milli Sporcumuz IM Ekin Barış Özenir, bu başarılardan dolayı elde ettiği satranç bursuyla The Universty of Texas Rio Grande Valley (UTRGV - USA) Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıfında eğitimine devam ederken, Büyük Usta unvanı almayı hedefliyor.

 


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA