Çağrı Ünel davası şok ifade gölgesinde yapıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çağrı Ünel davası şok ifade gölgesinde yapıldı!


 

Sinan Ateş cinayetine uzandığı iddialarına rağmen adli bir olay olarak yargı sürecine devam edilen Mersin eski ülkü ocakları başkanı Çağrı Ünel’in saldırı sonucu öldürdüğü Emrullah Kaplan ile ilgili dava şok bir ifade gölgesinde yapıldı.

Hediye Eroğlu

 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve öldürülen Sinan Ateş'e yakın bir isim olan eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel, iki yıl önce 11 kişinin kendisine saldırdığı olayda, Kadirli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Coşkun Akgüllü'nün korumalığını yapan Emrullah Kaplan'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı dava devam ediyor.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava kapsamında yapılan son duruşmada ilginç gelişmeler yaşandı. Dava öncesi polis adliye ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Gazetecilerin duruşmayı izlemesine izin verilmezken Çağrı Ünel’in ailesinin uzun süre adliyeden çıkamadığı ileri sürüldü.

Öte yandan adliye önünde toplanan gruplar dikkat çekti.

 

İLGİNÇ İFADE!

Sinan Ateş cinayetine giden sürecin ilk evreleri olduğu öne sürülen olaylarla ilgili dava şok bir ifade gölgesinde yapıldı. Bursa eski Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir’in Sinan Ateş cinayeti iddianamesine konulmayan ifadesinde, “Sinan Makedonya’dayken beni arayıp Çağrı Ünel’e saldırı yapıldığını, bana da yapılacağını ve dikkatli olmam gerektiğini, kendisine de Ankara’da saldırı yapılarak öldürüleceğini söyledi” demesi dikkat çekti. Ancak adli bir vaka olarak devam edilen yargılama sürecinde Sinan Ateş, MHP ve Ülkü Ocakları’nın adının geçirilmemesi eleştirileri de beraberinde getirdi.

 

SİNAN ATEŞ’İN EŞİ SELMA ATEŞ’TEN ÇAĞRI ÜNEL’E MEKTUP

Davadan bir gün önce Sinan Ateş’in eşi Selma Ateş’in sosyal medya üzerinden “Çağrı Ünel’e Mektup” yayınlaması da gündemde öne çıkan gelişme oldu.  

Mektubuna, “Kıymetli Kardeşim Çağrı” diyen başlayan Selma Ateş, mektubunda şu ifadelere yer verdi; “30.12.2022 tarihinde Ankara’nın göbeğinde düzenlenen suikast ile şehit edilen kardeşim Doç. Dr. Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada Mersin Ülkü Ocakları Başkanı olarak görevini layıkı ile yerine getirdiğine Allah’ta, bizlerde şahidiz.

Sizler karanlık hesaplar yürüten birtakım kişilerin huzurunu nasıl kaçırdıysanız görevinizden elini eteğinizi çekmeniz bu kişilere yetmemiş olacak ki, canınızı da almaya yeltendiler.

15 Mart günü kandırdıkları gençleri Osmaniye ve Adana’dan toplayarak şehir merkezine getirip saldırı düzenleyenler hangi güçlerdir? Bir kişiye karşı onlarca kişinin saldırması hangi mertliğe sığar? Ya da asıl sorulması gereken mertlik denilen şeyden haberi var mıdır bu şahısların.

Örgütlü olarak yürüttükleri bu faaliyetler bizim kardeşimiz Sinan Ateş’i hayattan koparmıştır. Şayet kendinizi savunmasaydın, belki eşin Aysu’da seni hapishanede değil, bizler gibi mezarlıkta ziyarete geliyor olacaktı.

Değerli kardeşim haklı davanda daima yanında olduğumuzu ve kader birliğimizin sen aklandıktan sonrada süreceğini, en yakın zamanda tahliye edilmen için yargı makamlarının vicdani kanaatlerine olan inancımızı koruduğumuzu belirtmek isterim.

Evvel Allah’a, sonra Türk Adaletine emanetsin kardeşim.”


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA