Yenişehir Belediyesi: ‘Kent Meydanı yapacağız demedik’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir Belediyesi: ‘Kent Meydanı yapacağız demedik’


 

Yenişehir Belediyesi, Pozcu ailesine ait kentin en değerli arazisine otel dikileceğini kabul ederken, ‘Kent Meydanı’ yapmaya yönelik bir çalışmalarının hiçbir zaman olmadığını açıkladı.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde kentin en değerli arazilerinden biri olan Pozcu ailesine ait Güvenevler Mahallesinde bulunan 11 ada 1 nolu parsele yapılmak istenen otel, ofis ve iş yeri projesi ile ilgili Yenişehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Alanın kent meydanı yapılacağına dair bir proje, çalışma olmadığını bildiren belediye yetkilileri Pozcu ailesine ait mülkiyetin otel, ofis ve iş yeri için karma yapı ruhsatı olduğunu açıklayarak bu alana otel dikileceğini doğruladı.

Yenişehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “13 Mayıs 2024 tarihinde yayımlanan gazetenizin 1. sayfasında “Kent meydanı olacaktı otel dikiliyor”, 5. sayfada ise “Belediye alanıydı şimdi otel oluyor” başlıklı gerçeği yansıtmayan beyanlar içeren haberinizle ilgili düzeltme yapılma gereği duyulmuştur.

Güvenevler Mahallesinde bulunan 11 ada 1 nolu parsel uygulama imar planlarında hiçbir zaman meydan, yeşil alan veya belediye hizmet alanı olarak işaretlenmemiş, şahsa ait arsa niteliği taşıyan imar parselidir.

Uygulama İmar Planına istinaden; Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 14. Maddesinin 3. Fıkrasına (b)istinaden, 30.12.2016 tarih ve 7/45-440 sayı ile 3 bodrum+ zemin+6 kat için otel, ofis ve iş yeri için karma yapı ruhsatı verilmiştir. 15.11.2018 ve 08.02.2022 tarihlerinde ruhsat yenilenmesi yapılmış olup ruhsatı günceldir.

Kent estetiğini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan söz konusu alan için 28.11.2019 tarihinde Yenişehir Belediyemiz ve arsa sahipleri arasında protokol imzalanmıştır.

Yapılan protokol kapsamında alanın inşaat işlemi başlanıncaya kadar Yenişehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Alanı olarak kullanılmasına izin verilmiş, alanda çevre düzenlemesi yapılmış ve o tarihten itibaren sosyal etkinlik alanı olarak kullanılmıştır.

Protokolün ardından kamuoyunu aydınlatmak amacıyla alanın geçici süreliğine kullanılacağı ile ilgili bilgilendirme içeren tabela alana yerleştirilmiştir” denildi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA