CHP’nin Tandır Evi kavgası genel merkeze taşındı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’nin Tandır Evi kavgası genel merkeze taşındı


 

Mezitli Belediyesi’nin Neşet Tarhan’ın başkan olduğu 2020’de hizmete açtığı Tandır Evi’ni, yeni seçilen Ahmet Serkan Tuncer’in kapatması tepki çekti. CHP’lilerin yoğun yaşadığı bölgede kapatma eleştirileri konunun genel merkeze kadar taşınmasına neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de CHP içerisindeki ayrışma, bölünme ve kavgalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Vahap Seçer’in 2019’da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından partiyi dizayn etme girişimlerinin sonucu olarak ilçe belediye başkanlarından teşkilatlara ve milletvekillerine kadar uzanan bölünme yanlış politikalarla parti içi birlikteliğe darbe vurmaya devam ediyor.

Son olarak Mezitli Belediyesi’nin Neşet Tarhan’ın başkan olduğu 2020’de hizmete açtığı Tandır Evi’ni, yeni seçilen Ahmet Serkan Tuncer’in kapatması tepki çekti. CHP’lilerin yoğun yaşadığı bölgede kapatma eleştirileri konunun genel merkeze kadar taşınmasına neden oldu.

 

BELEDİYEDEN ‘RANT’ İDDİASI

İddiaya göre Mezitli Belediyesi geçen hafta ‘rant’ iddiası ile Akdeniz Mahallemizde hizmet veren Tandır Evi’ni mühürleyerek kapısına kilit vurdu.

Tepkiler üzerine bir açıklama yayınlayan belediye, “Kamuoyunun Bilgisine; Mezitli Belediyesi'ne ait 'Tandır Evi' ile alakalı son günlerde gündem de yer alan haberlere istinaden açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Önceki dönem 'Gönüllü Evleri' çatısı altında; kira ve fatura ödemeden, rant uğruna işletilen 'Tandır Evi'ni yenileyerek ranta değil, halka hizmet amacıyla yeniden faaliyete geçireceğiz.

Şahıslara tahsis edilen; belediyemize ait ne kadar işletme var ise bu işletmeleri işgal edenlerin elinden alıp, belediye bünyemiz altında faaliyete kaldığı yerden devam ettirmek amacıyla çalışmalarımıza başladık.

Mezitli Belediyesi olarak, 'Tandır Evi'nde çalışan tüm kadınlara istihdam sağlayacak, söylendiği gibi işten çıkartılmalar asla söz konusu olmayacaktır.

Halkımızın daha uygun fiyata, daha kaliteli hizmetten faydalanacağı 'Tandır Evi'miz mevcut düzeniyle ve emekçi kadınların ellerinin, emeklerinin birleşmesiyle ortaya çıkan ekmeklerimiz ile en kısa sürede kaldığı yerden sizlere hizmet vermeye devam edecektir” açıklaması yaptı.

 

TANDIR EVİ MAHKEME KARARI İLE YENİDEN AÇILDI

Tandır Evi’ni işleten üretici kadınlar ise mahkemeye giderek mühürleme işlemi ile ilgili Yürütmeyi durdurma kararı aldı ve tesisi yeniden hizmete açtı.

Ancak Tandır Evi üreticilerinden Mihrivan Beyazıt ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını kendilerine bir açıklama, bilgilendirme yapılmaksızın kapatma girişiminde bulunulduğunu açıkladı. 8 çalışanın apar topar işine son verildiğini savunan Beyazıt, “İş yerimizde kira, doğal gaz, elektrik, işyeri işgal harcı ile tüm vergilerim ve çalışanların sigortaları, maaşları ve yemek ücretlerine kadar hepsi tarafımdan günü gününe ödenmektedir. Tandır Evi’ne bağlı tüm resmi evraklar ve ödenen faturalar ve toplanan imzalar şahsım tarafından belediye başkanı sekreterine teslim edilmiştir. Şahsım da dahil olmak üzere hiçbirimize istihdam sağlanmamıştır. Yapılan işlemler aleyhine yargı yoluna başvurulmuştur” açıklaması yaptı.

 

KAPATMA GİRİŞİMİ GENEL MERKEZE TAŞINDI

Öte yandan CHP’lilerin yoğun olarak yaşadığı bölgede tartışmalara neden olan kapatma girişimi genel merkeze taşındı. Bazı partililerin Genel Başkanlık nezdinde görüşmelere imza atarak, Tandır Evi’ni kapatma kararına tepkilerini dile getirerek, konuya müdahil olunmasını istediği öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA