Pakistan’dan Mersinli iş insanlarına yatırım çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Pakistan’dan Mersinli iş insanlarına yatırım çağrısı


 

Stratejik konumu, vergisel avantajları, işçilik ücretleri ve hammaddeye ulaşımda düşük fiyatlarıyla önemli fırsatlar sunan Pakistan, Mersinli yatırımcıları bekliyor. Gujrat Ticaret Odası Başkanı Sikander Ishfaq, ülke tanıtım gününde Mersin iş dünyasını Pakistan’a yatırıma davet etti. Tanıtım sonrası düzenlenen ikili iş görüşmeleriyle önemli bağlantılar kuruldu.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), üyelerinin ticari faaliyetlerini geliştirmelerine katkı sunmak adına Pakistan Ülke Tanıtım Günü ve Pakistan – Mersin İkili İş Görüşmeleri Etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında Pakistan Gujrat Ticaret Odası Başkanı Sikander Ishfaq başkanlığındaki Pakistan İş Heyeti, Mersinli iş insanlarıyla bir araya geldi. İlk olarak MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri İdris Üstemel ve Zeynel Aydemir’i ziyaret eden heyet burada kent ekonomisi hakkında bilgi alması sonrası düzenlenen ülke tanıtım toplantısında Mersin iş dünyasına Pakistan’ın yatırım olanaklarını anlattı. Pakistan devletinin yatırımcıları çok önemsediğini ve yatırımlara devlet garantisi verildiğini aktaran Pakistan Gujrat Ticaret Odası Başkanı Sikander Ishfaq, özellikle enerji yatırımlarını çok önemsediklerini vurguladı. Güneş enerjisi, hidroelektrik enerjisi gibi temiz enerji ya da geri dönüşüm yatırımlarını beklediklerine değinen Ishfaq, devletin özel ekonomi bölgelerinde yatırımcılara yer tahsis ettiğini, vergisel avantajlar sağladığını bildirdi. Ülkenin doğal kaynakları, stratejik coğrafi konumu,  ekonomik büyümesi ve sağlanan devlet destekleriyle yatırımcıya büyük fırsatlar sunduğunu ifade eden Ishfaq, Mersin iş dünyasını yatırıma beklediklerini aktardı. İşçilik ve hammadde maliyetlerinin de birçok ülkeye göre çok daha uygun imkanlar sunduklarını kaydeden Ishfaq, özellikle emek yoğun sektörler için Pakistan’a yatırımın kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Son dönemlerde özellikle dijital ve teknoloji alanında Amerika ve Avrupa ülkelerinden birçok yatırımcının dikkatlerini çektiklerine de değinen Ishfaq, kendi bölgeleri olan Gujrat’ın ise mobilya, seramik, pirinç, buğday ve pembe himalaya tuzu üretiminde önde olduklarını sözlerine ekledi.

Ülke tanıtım toplantısının ardından ikili iş görüşmelerine geçildi. Sektörel gruplara ayrılan Pakistanlı firmalar Mersinli meslektaşlarıyla buluşma fırsatı buldu. Etkinlik kapsamında dış ticaret, kuyumculuk, ahşap, medikal ve ilaç sektörü, mermer endüstrisi, gıda, inşaat, danışmanlık gibi geniş bir sektörel yelpazede firmalar karşılıklı kart alışverişinde bulundu. Yönetim Kurulu Üyeleri İdris Üstemel’le Zeynel Aydemir de görüşmelerde firmaları yalnız bırakmadı.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA