Mersin’de kurbanlık fiyatları belli oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de kurbanlık fiyatları belli oldu


 

Kurban Bayramı’na bir ay kala Mersin’de 2024 kurbanlık fiyatları belirlendi. Buna göre büyükbaş kurbanlık canlı kilogram fiyatı 250 ila 270 TL arasında, küçükbaş ise 260 ila 280 TL arasında olacak. Bu durumda küçükbaşın fiyatı 13 bin TL’den başlayacak.

BURCU KAYA

 

Bu yıl 16 – 19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı için vatandaşın kurbanlık arayışı başladı. Bu yıl artan et fiyatlarına paralel kurbanlık fiyatları da geçen yıla göre iki katına yakın artış gösterdi.

Buna göre büyükbaşta büyükbaş kurbanlık canlı kilogram fiyatı 250 ila 270 TL arasında, küçükbaş ise 260 ila 280 TL arasında olacak. Bu durumda küçükbaşın fiyatı 13 bin TL'den başlayacak.

Bu durumda küçükbaş fiyatı 13 bin ila 20 bin TL arasında, büyükbaşlarda ise hisse fiyatı 20 bin ila 30 bin TL arasında seyredecek.

 

KESİM ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Mersin Kasaplar Esnaf Odası’ndan yapılan açıklamada, “16 Haziran - 19 Haziran 2024 tarihleri arasında idrak edeceğimiz mübarek Kurban Bayramı nedeni ile Oda Başkanlığımız, Mersin Kırmızı Et Birliği Başkanlığı, Mersin ili Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanlığı, Mersin Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanlığı ile Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı, Tömük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz tarafından oluşan ‘Kurban Fiyatları Belirleme Komisyonu’ toplanarak aşağıda tavsiye niteliğinde belirtilen rakamları tespit etmişlerdir.

Yapılan toplantıda tavsiye niteliğinde belirlenen rakamlar, artan üretim maliyetleri dikkate alınarak hesap edilmiş olup üretici ve tüketici arasındaki dengeyi koruyacak şekilde olmasına dikkat edilmiştir.

2024 yılı kurbanlık canlı kilogram fiyatı erkek (tosun) 270 TL, damızlık dışı (dişi düve) 250 TL, toklu küçükbaş (kuyruklu) 260 TL, toklu küçükbaş (kuyruksuz) 280 TL, iğdiş (teke) 260 TL olarak belirlendi.

Büyükbaş kurban kesim ücreti 4 bin 500 TL ve küçükbaş kurban kesim ücreti de 900 TL olarak belirlendi” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA