CHP’den Erdemli için hizmet talebi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’den Erdemli için hizmet talebi


 

Köy koylarından içme suyuna Erdemli’nin taleplerini Büyükşehir Meclisinde gündeme getiren CHP’li Mümün Çoban,yapılanlar için teşekkür ederek, talepler için destek beklediklerini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Erdemli’den CHP’li üyesi Mümün Çoban, geçtiğimiz günlerde yapılan büyükşehir meclis toplantısına ilçesi ile ilgili yol başta olmak üzere hizmet taleplerinde bulundu.

 

KÖY PINARI CADDESİ GENİŞLETİLMELİ

Sokak sokak, cadde cadde taleplerin isıralayan Çoban, “Pınarbaşı İlemin, Kadıhadırlı yolları genişletilerek asfalt yapılıyor. Ayrıca İlemin Mahalle içinde ara yollarda yapılarak asfaltlanmış vaziyette.

Ancak ilçemizin trafik akışının çok yoğun olduğu bir yolumuz var; Köy Pınarı Caddesi. Bu yol; yukarıda üniversiteden başlayıp yukarıda taş kırma ve beton fabrikasına kadar bir yol. Bu yol ile ilgili imar durumuna baktım ben 15 metre görünüyor. Ancak fiziki durumda cadde yer yer 6-7 metreye kadar düşüyor. Yukarıdan beton kamyonları ve Asfalt kamyonları geldiğinde küçük vasıtalar kenara çekilmek zorunda kalıyor. Bu yolun genişlemesi ile alakalı destek istiyoruz” dedi.

 

YÖRÜKLER’İN MALZEMELİ YOL BAKIM ÇALIŞMASI TALEBİ VAR 

Ayrıca Toros Dağları'nın eteklerinde göçebe hayat süren Yörükler’in konakladığı bölgelere ilişkin de yol yapım taleplerinde bulunan CHP’li Mümün Çoban, “Bizim Koyuncu, Ciriş, Köselerli yani Güzeloluk Yörüklerimizin; Göller, Evdilek (Sızva), Çukurkuyu, Çayırkuyu, Dedeli, Musa Bozuldu, Avratlar Kuyusu ve Yüksekyurt yayları bulunmaktadır. Burada Uzunkuyu’ya kadar giden bir yolumuz bulunmaktadır. Yollarımız bu yollarımıza malzemeli bakım yapılmasını istiyor. Bu bölge kayalık alan olduğu için aslında malzemede orada mevcut. Malzemeyi oradan temin edebiliriz.

 

“İÇME SUYU SORUNUNA ÇÖZÜM BEKLENİYOR”

Bunun yanı sıra Karakeşli, Barbaros ve Adnan Menderes Mahallelerimizin içme suyu hattı beraber kullanılıyor. Fakat Karakeşli Mahallesi yukarıda kaldığı için bir kısmının içme suyundan yeterince faydalanamadığını görüyoruz. MESKİ daha önce burada bir çalışma yapmış ama şuan ne aşamada olduğunu bilemiyoruz. Ayrıca burada mahalle içi şebeke sularının plastik borularla gittiği görülüyor. Alttan suyu verdiğimizde üst mahallelere gitmeden borular patlama yapıyor.

 

KÖYLÜ SU BORUSU İSTİYOR

Son olarak Çanakçı, Gücüş, Goruklar mevkii ve Küstülü Melikler mevki mahallelerimizin de sulama borusu talebi var. Zaten bunların bir kısmının talebini karşılamışız ama karşılanmayan kısmın da karşılanması yönünde talepler var” diye konuştu. 

 


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA