Üniversite öğrencilerinden ‘Mum Batik’ sergisi


 

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü öğrencileri, “Baskı Teknikleri ve Dokuma Tasarımı Dersi”nde eğitimini aldıkları ‘mum batik ve ikat dokuma teknikleri’ ile yaptıkları eserleri, açtıkları sergiyle beğeniye sundu.

EBUBEKİR BAĞCI

MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü 2 ve 3’üncü sınıf öğrencilerinin, “Baskı Teknikleri ve Dokuma Tasarımı Dersi” sergiye dönüştü. Bu dersi gören öğrenciler; ‘mum batik ve ikat dokuma teknikleri’ ile yaptıkları eserleri, Mersin Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde Mersinliler’in beğenisine sundu. 
Sergiye; üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan öğrenciler ile Mersinliler yoğun ilgi gösterdi. 

“YAPILAN ÇALIŞMALAR DERS PROJESİ’’
MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü Öğretim Üyesi Yelda Gezicioğlu, öğrencilerin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri bu sergi ile pratikle buluşturmalarının sağlandığını söyledi. 
Öğrencilerin derste öğrendikleri teknikleri uygulayarak yaptıkları eserler ile açtıklarını serginin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Usluca da, “Karma bir öğrenci işleri sergisi. Sergideki çalışmalar mum batik ve ikat dokuma teknikleriyle yapıldı” diye konuştu.
Sergiye öğretim üyelerinin de katkı verdiğini belirten Usluca, “Herkesi sergimize bekliyoruz” dedi.
MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü Öğretim Üyesi Handan Demir de, öğrencilerin başarılı çalışmalara imza attığını söyleyerek, Mersinlileri sergiyi gezmeye çağırdı. 

ÖZGÜRLÜĞÜ, BERKİN ELVAN İLE ANLATTI
Mum batik tekniğini kullanarak yaptığı resim çalışmasında Gezi Parkı eylemlerinde polisin sıktığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ı resmeden Tekstil Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Rıdvan Duman, “Özgürlük isimli çalışmamda Berkin Elvan’ı resmettim ve mum batik ile onu anlatmaya çalıştım” dedi.

VARKA VE GÜLŞAH DA, MUM BATİKLE HAYAT BULDU
Mum batik çalışmasında; Varka ve Gülşah halk hikayesini canlandıran Tekstil Bölümü 2’inci sınıf Merve Gül Ezen de, “Arap edebiyatında asıl adı, Varaķa ve Gülşâh olan halk ancak, halk arasında ‘Varka ve Gülşah’ olarak bilinen hikayeyi anlatmaya çalıştım. Hikaye iki aşığı anlatıyor. Bende bunu mum batik çalışmasıyla anlatmaya çalıştım” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA