Mersin Üniversitesi ilk günden beri Filistin halkının yanında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Üniversitesi ilk günden beri Filistin halkının yanında


 

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılara karşı Mersin Üniversitesi ilk günden itibaren gerekli tavrı koyarak mazlum Filistin halkının yanında oldu.

Haber Merkezi

 

Saldırıların başlamasının hemen ardından 15 Ekim 2023 tarihinde kamuoyu duyurusu yayınlayarak saldırıları şiddetle kınayan ilk üniversitelerden birisi olan Mersin Üniversitesi açıklamasında “Yerleşik, sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik geçmişten bugüne sistematik olarak sürdürülen bu uygulamalar asla kabul edilemez. Yaşanan bu durum küresel anlamda da barış ve güvenliği tehlikeye atmaktadır. Mersin Üniversitesi olarak bölgede kalıcı barış ve istikrarın bir an önce sağlanması gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerine yer vermişti.

 

FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK

18 Ekim 2023 tarihinde Yükseköğretim Kurulu ve tüm üniversiteler tarafından ortak yayınlanan bildiriyi de internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayınlayan Mersin Üniversitesi, yaşanan bu insanlık dramına karşı tek ses olan yükseköğretim camiasının haklı serzenişine ortak oldu.

 

25 Ekim 2023 tarihinde ise Mersin Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, MEÜ’de öğrenim gören Filistinli öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle tek tek tanışan ve sorunlarını dinleyen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Üniversitesi’nin Filistin halkının her zaman yanında olduğunu belirterek Filistinli öğrencilere “Sizlerin sorunlarını kendi sorunumuz gibi görüyoruz. Yönetim olarak sorunlarınıza çözüm bulacağımızı ve Mersin Üniversitesi ailesi olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu tarz buluşmalarımız sizlerle her zaman olacak. Filistin konusunda tarihten gelen sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz ve sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız.” dedi.

 

FİLİSTİN MESELESİ FARKLI ETKİNLİKLERLE GÜNDEMDE TUTULDU

Mersin Üniversitesi Filistin meselesinin her platformda değerlendirilmesine imkan sağlamak, yaşanan acı ve trajedinin tam olarak anlaşılabilmesi ve farkındalık yaratmak amacıyla da çalışmalarını sürdürdü. Bu kapsamda 29 Kasım 2023 tarihinde “"Filistin Meselesinin Tarihi, Siyasal ve Sosyal Dinamikleri" adı altında bir panel düzenledi. Panelde Filistin’de yaşanan insanlık suçunun farklı perspektiflerden ele alınırken, katılımcılar tarafından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

 

2 Aralık 2023 tarihinde Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan Tayeh’in şehit edilmesiyle ilgili bir kınama mesajı yayınlayan Mersin Üniversitesi, İsrail’in gerçekleştirdiği soykırımı kınarken; tüm uluslararası aktörleri yaşanan insanlık dramını önleme konusunda aksiyon almaya çağırdı. Kınama mesajında, “Filistin ve Gazze’deki sivil kişi ve kuruluşları, hastane ve eğitim kurumlarını, eğitimcileri, akademisyenleri ve bilim insanlarını hedef alan bu terör saldırılarını en ağır şekilde kınıyoruz.” ifadelerine yer verilmişti.

 

YAŞANAN İNSANLIK SUÇLARINA EN SERT TEPKİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDEN

Filistin’de yaşanan acı ve insanlık dramının ülkemiz ve dünya kamuoyuna etkin bir şekilde duyurulması için her türlü faaliyete destek veren Üniversitemiz, 22 Aralık 2023 tarihinde “Gazze’den Sonra… Hangi Öyküye Öyküneceğiz?” başlıklı bir konferansda düzenledi. Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun konuşmacı olduğu konferansta konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Gazze’deki kardeşlerimiz canlarını kaybediyor, hayatta kalanlar ise temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Tüm dünya kör ve sağır olsa da bizler gönül coğrafyamızın en nadide parçalarından birisi olan Gazze’deki kardeşlerimizin haklı davasının sesi oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Bizler Mersin Üniversitesi olarak; Gazze’de yaşanan insanlık suçuna sessiz kalmadık, kalmıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, devletimizin bizlere verdiği güç ile üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İşlenen bu insanlık suçunun bir an önce bitmesi ve sorumluluk sahibi tüm uluslararası kuruluşların kalıcı barışın sağlanması için ivedi şekilde pozisyon alması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

 

GAZZE’DE İŞLENEN SUÇLAR İÇİN FARKINDALIK YARATACAK HER ETKİNLİĞE DESTEK OLDUK

25 Nisan 2024 tarihinde dünya genelinde Gazze’deki masum insanlara karşı yönelik gerçekleştirilen vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik saldırıyı kınayan bir açıklama da yayınlayan Mersin Üniversitesi, öğrencilerin gösterdiği barışçıl tepkiye karşı gösterilen orantısız tepkiyi temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ettiği ve kınadığını ifade etmişti.

 

Öğrencilerin Filistin’de yaşanan insanlık dramı hakkındaki duygu ve düşünceleri ile İsrail zulmüne karşı tepkilerini dile getirmeleri için “Yüreğimdesin Filistin” konulu bir deneme yarışması da düzenleyen Mersin Üniversitesi, 15 Mayıs 2024 tarihinde yarışmanın ödül törenini düzenlemiş ve öğrencilerimizin konuyla ilgili farkındalıklarının artmasına vesile olmuştu.

 

MEZUNİYET TÖRENİNDE FİLİSTİN’E DESTEK PANKARTLARI AÇILDI

Son olarak 21 Mayıs Salı günü Mersin Üniversitesi Mezuniyet Töreni’nde de İlahiyat Fakültesi öğrencilerin Filistin’de yaşanan insan dramına karşı tepkilerini ortaya koymak için kortej yürüyüşünü, hazırladıkları pankartlarla gerçekleştirmişti. Mezuniyet töreni sonrasında sosyal medya hesaplarında ve İnternet haber sitelerinde dolaşıma sokulan “Mersin Üniversitesi Filistin’e Destek Pankartının Açılmasına Engel Oldu” başlıklı haberler ile ilgili de açıklama yayımlayan Mersin Üniversitesi, haberlerin sorumlu yayıncılık anlayışı ile örtüşmediğini belirterek öğrencilerin herhangi bir engellemeye maruz kalmadığını ve yürüyüşlerini gerçekleştirdiğini belirtmişti.

 

Tüm bu etkinliklerin yanı sıra, öğrencilerin de farklı tarihlerde Mersin Üniversitesi içerisinde gerçekleştirdikleri protesto eylemleriyle İsrail zulmünü kınamış ve tepkilerini ortaya koymuşlardı.

 

Saldırıların başladığı ilk günden bugüne kadar, İsrail zulmünün karşısında Filistin halkının da yanında olan Mersin Üniversitesi, bundan sonra da Filistin’de yaşanan insanlık suçu ve soykırımın karşısında olmaya devam edecek.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA