Darp edilen yaşlı çift için adalet çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Darp edilen yaşlı çift için adalet çağrısı


 

Mersin’de geçen yıl sonunda otobüste okul müdürü İsmet T. ve oğlu A.O.T. tarafından darp edilmesiyle gündeme gelen çiftten engelli yaşlı adam hayatını kaybederken davanın suç vasfı değişikliği nedeniyle ağır cezaya gitmesi gerektiği dile getirildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Şehir Hastanesi'ne giden otobüste, 15 Aralık 2023'te Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) dövdü.

Güvenlik kamerasına yansıyan olayda mağdur olan 77 yaşındaki Ramazan Polat'tan 20 Mayıs 2024 günü acı haber geldi. Yaklaşık 2 hafta Mersin Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda olan Polat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

OTOBÜSTE YAŞLI ÇİFTİ DÖVDÜLER

Otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayın ardından 17 Ocak 2024 tarihinde okul müdürü İsmet T. tutuklanırken, 28 Şubat 2024 tarihinde darpla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından müdürün oğlu A.O.T. tekrar gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilgi verilmesini müteakip adı geçen okul müdürünün 17 Ocak itibarıyla açığa alındığı ve idari tahkikat başlattırıldığını bildirildi.

 

BABA 3 YIL 1 AY 15 GÜN CEZA ALMIŞTI

Daha sonra görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için ise 2. Çocuk Mahkemesinde açılan dava devam ediyor.

 

POLAT AİLESİ VE EMEKLİLERDEN ‘ADALET’ EYLEMİ

Oğul 17 yaşındaki A.O.T. hakkında 'yaralama, tehdit ve hakaret' iddiasıyla açılan ve çocuk mahkemesinde görülen davanın 3’üncü duruşması görüldü. Duruşma öncesi Polat ailesi ile Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi adalet eylemi yaptı. Ellerinde pankartlar ve olayın yaşandığı ana dair darp görüntülerinin olduğu fotoğraflarla kamuoyuna seslenen katılımcılar, adil yargılama istedi.

 

“ADALET YAVAŞ İŞLİYOR, VİCDANLARI YARALIYOR”

Burada bir açıklama yapan Türkiye Emekliler Sendikası adına Ahmet Karakuş, “Adalet yavaş işliyor. Bu nedenle burada bir basın açıklaması istiyoruz bu konuyla ilgili. Çünkü bunlar insanın vicdanını yaralayan, olmaması gereken şeyler. O gün bunu izleyen tüm halkımız eminim çok üzüldü. Aynı zamanda Ramazan Polat sendikamız üyesi olup, sendika olarak bu elem olayı kınıyoruz. Bir okul müdürü ve oğlu engelli yaşlı adamı ve eşini darp etmişlerdir. Ne yazık ki bu saldırı sonucunda yaşlı adam Ramazan Polat psikolojik sorunlar ve ağrılar çektikten sonra hayatını kaybetmiştir. Yaşananlar sonrası Polat ailesi büyük bir haksızlık ile karşı karşıya kaldı. Şaşkınlık ve öfke içindeyiz. Çünkü saldırganlar okul müdürü ve oğlu tutuklansa da kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. Adaletin yerini bulması, suçluların cezasız kalmaması gerekiyor. Bu durumu karşısında sessiz kalmak mümkün değildir. İnsan olarak, halk olarak bunu talep ediyoruz; bu vahşetin sorumluların cezalandırılması ve acılı ailenin acısına katkıda bulunmak istiyoruz. Engelli ve yaşlı Ramazan Polat ve karısı tüm bu saldırılar karşısında çok yıprandılar. Olayın ardından daha fazla dayanışma ve adalet için mücadele etmeliyiz. Suça karşı sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Bu nedenle hep birlikte adaletin sağlanması için çaba gösterilmesini istiyoruz. Bu tür haksızlıkların bir daha yaşanmaması dileğiyle adaletin yerini bulması için çağrı yapıyoruz” dedi.

 

“BABAMIN HAKKI YERDE KALDI” 

Ramazan Polat’ın kızı Bedriye Polat da, olayı medyaya yansıtanın kendisi olduğunu ve ailesi suçlanana kadar sesini çıkarmadığını söyleyerek, “Annem sanık olarak suçlanınca artık dayanamadım. Maalesef şu an ki babam yok, mezardan çıkartamayacağım onu. Ama bu ikisi şu an evlerinde sarılıp oturabiliyor. Ama ben babamın toprağına sarılamıyorum çünkü onun hakkı yerde kaldı. Bırakmayın yerde. Destek istiyorum. Ben bugün şimdi içeri girip hakimin gözlerine bakacağım, bana cevap versin; adaletin terazisi kalmamış. Şuan benim babam yok. Adalet, adalet, adalet” dedi. 

 

“DOSYA AĞIR CEZA’YA GİTMELİ”

Okul müdürü İsmet T.'nin 17 yaşındaki oğlunun yargılandığı davanın duruşması da Mersin 2. Çocuk Mahkemesinde görüldü. Polat çiftinin avukatı Oğuzhan Tekin, basına kapalı gerçekleşen duruşma sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada yaşanan olayla Ramazan Polat'ın ölümü arasında illiyet bağı olduğu kanaati taşıdıklarını ifade ederek, "Ramazan Polat bu olay neticesinde öldü. Buna ilişkin olarak da suç vasfının değişmesi gerektiği, görevli mahkemenin de haliyle Çocuk Asliye Ceza Mahkemesinden Ağır Ceza Mahkemesine geçmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Buna ilişkin itiraz ettik. Savcılığa ilişkin de tekrar şikayette bulunacağımızı söyledik. Bir örneğini de zaten görülmekte olan dosyamıza sunacağız. Şu aşamada hakkımızı arama çabası içerisindeyiz. Bir gelişme olmadı" dedi.

Tekin, duruşmanın 10 Temmuz 2024 tarihine ertelendiğini kaydetti.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA