Hedef 50’ydi 51’e ulaşıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hedef 50’ydi 51’e ulaşıldı


 

Mersin’de 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde muhtar seçilen kadınlara yönelik düzenlenen etkinlikte konuşan KA.DER Mersin Şube Başkanı İlksen Sorguç Dinçer, seçimden önce kentte 50 kadın muhtar hedeflediklerini ve 51’e ulaştıklarını söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Şubesi, kentte 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde mahallesinde muhtar adayı olmayı başaran kadınlar için plaket töreni düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mezitli’deki Nikah Salonunda düzenlenen etkinlikte KA.DER Mersin Şube Başkanı İlksen Sorguç Dinçer, öncelikle mahallesinde muhtar adayı olma yürekliliğini gösteren, her türlü zorluğa göğüs geren ve seçilen kadın muhtarları tebrik etti.

 

“91 YIL SONRA HALA EŞİTLİK MÜCADELESİ VERİYORUZ”

“26 Ekim 1933 tarihinde Köy Kanunun 20. Maddesinde yapılan değişikle kadınlar muhtar ve heyeti seçilme hakkını yasal olarak elde etmiş olmasına rağmen 91 yıl sonra hala eşitlik mücadelesi veriyoruz” diyen Dinçer, “Her yerel seçimde olduğu gibi 31 Mart 2024’te de yaşanılan en büyük sorun, muhtar adaylarının oy pusulaların müşterek oy pusulası olmaması. Muhtar adayları, seçmeni dolaşırken oy pusulası dağıtma, okul girişinde seçmene oy pusulası verme, oy kabininde oy pusulalarının çalınmasına karşılık, en az seçmenin 3 katı oy pusulası bastırmak zorunda kalıyor. Gerekli yasal düzenlemeler yapılarak muhtarların oy pusulalarında bileşik oy pusulamasına geçilmeli.

 

BİRLEŞTİRİLMİŞ OY PUSULASI ŞART

Ayrıca muhtar adayları adaylık başvurularını seçim günü sabah sandık kuruluna veriyorlar. Kasıtlı veya kasıtsız, kendileri de aday olan muhtar azaları sandık kurulunda görev alabiliyor. Ortaya çıktığında seçim kuruluna yapılan itirazlarda kabul edilmiyor. Seçmenin tercihinin sonuca doğru yansıması için muhtarların oy pusulalarının birleşik oy pusulasına dönüştürülmesi şart.

 

“HEDEF 50 DEMİŞTİM, SONUÇ 50+1”

Seçimden önce bir gazetenin yaptığı röportajda hedef 50 demiştim, sonuç 50+1. KA.DER Mersin Şubesi olarak 25 - 26 Kasım 2023’te , ulaşabildiğimiz veya bize ulaşan kadın muhtar adaylarına siyaset okulu açtık. 7 Mart 2024’te kadın adayları basına tanıtım toplantısı düzenledik. Seçim çalışmaları süresince kadınlara aday olun, seçmene kadın adaya oy verin dedik. 50+1 tesadüf değildir. 8’i 21 yapmıştık. 21’i niçin 50 yapamayalım diye yol aldık. Her seçimde yüzde 100 ün üzerinde artış sağlıyoruz. Seçilen kadın muhtarlarımızı kutluyor, mahallelerinde başarılar diliyoruz.

Sosyal medya hesaplarında kadın muhtarlar, mahallemin ilk kadın muhtarıyım diye paylaşım yapıyorlar. Ve bu kadınlara ‘yol açan kadınlar’ diyoruz. Kadın muhtar sayısını artırmak için başarılı olmak mecburiyetindeler. Başarılı olsunlar ki, diğer kadınlara yol açsınlar” diye konuştu.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA