Simay öğretmen işin kadınlardan şiddet tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Simay öğretmen işin kadınlardan şiddet tepkisi


 

Mersin’de kedilere mama verdiği için hem fiziksel hem de psikolojik şiddet gören müzik öğretmeni Simay Salman’a saldırarak darp eden MHP’li Ramazan Benli’nin yargılandığı davanın 30 Mayıs’taki duruşması öncesi kadınlar şiddete karşı ses yükseltti.

YUSUCAN GÜDÜK

 

Mersin’in Mezitli ilçesinde, 41 yaşındaki Müzik öğretmeni Simay Salman isimli kadın apartmanının önündeki hamile kediye mama verdiği esnada 63 yaşındaki Ramazan Benli tarafından darbedildi. Salman, darp raporu alıp Benli’den şikâyetçi oldu ve basit yaralama suçundan dava açıldı. Mersin 20. Asliye Ceza Mahkemesi ise 21 Aralık 2023 tarihinde tartışma yaratacak bir karara imza attı. Benli’ye sadece 2 bin 240 TL adli para cezası verildi. Mahkeme bu ceza için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Yani Benli’nin, 5 yıl suç işlemediği sürece 2 bin 240 TL’lik bu para cezasını bile ödemeyeceği anlaşıldı.

Olayın medyada yankı bulmasıyla harekete geçildi ve MHP’li Ramazan Benli isimli şahıs, yeniden hakim karşısına çıktı. Skandal kararın ardından davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karara itiraz ederek, “Bu ceza vicdanen doğru değil” dedi. Ardından Mersin 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde MHP’li Benli’nin yeniden yargılanmasına başlandı.

 

İNKAR ETTİ

Yeniden yargılamanın 22 Şubat’ta yapılan ilk duruşmasına, Salman’a saldıran Benli de katıldı. Benli, “Kimseye vurmadığını, Salman’ı ‘seni burada barındırmayacağım. Sana meydan dayağı çekerim. Ahlaksız, terbiyesi’ demedim” diyerek, Salman’a saldırmadığını, hakaret ve tehdit etmediğini iddia etti.

Salman ise kendisine saldıran Benli’den şikâyetçi olduğunu söyledi. Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da “Benli’den şikâyetçi olduklarını” söyledi.

Mahkeme tanıkların dinlenmesine, Salman’ın tedavi edildiği Mersin Toros Devlet Hastanesi’ne yazı yazılarak yapılan tedavi işlemlerinin mahkemeye bildirilmesine karar verdi. Mahkeme 30 Mayıs’a ertelendi.

 

“SANIĞA İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI, 5 YIL ERTELENEN VE EN ALT SINIRDA PARA CEZASI VERİLDİ”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mezitli Şubesi üyeleri, 30 Mayıs’taki duruşma öncesi Özgür Çocuk Parkı’nda yaptığı basın açıklaması ile adalet çağrısı yaptı.

Şube Başkanı Suzan Falcıoğlu burada bir basın açıklaması yaparak, “Müzik öğretmeni Simay Salman yaşadığı sitede, başka bir site sakini tarafından sözlü ve fiziksel tacizlerine maruz kalarak mağdur edilmiş, son olarak da sitenin önünde kedi beslerken aynı kişi tarafından yumruklanarak yüzünü tanınmaz hale getirilmiştir.

Şikâyet üzerine açılan davada, olay basit yaralama olarak değerlendirilmiş ve basit yargılama usulü işletilmiş, yani duruşma yapılmamış, tüm işlemler evrak üzerinden yürütülmüştür. Geçmişte iki ayrı suçtan hüküm giymiş olan sanığa iyi hal indirimi uygulanmış, 5 yıl ertelenen ve en alt sınırda para cezası verilmiştir.

Karara itiraz edilirken olay sosyal medya vasıtasıyla ulusal basına taşınmıştır. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girmiş ve davanın yeniden görülmesi için bir avukat görevlendirmiştir.

Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan duruşmada taraflar dinlenmiş ama sanık suçunu inkâr etmeye ve Simay Öğretmenimize iftira atmaya, suçlamaya devam etmiştir.

 

“HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞI ÇIKMAK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR”

Mahkeme 30 Mayıs 2024 Perşembe gününe ertelenmiştir. Mersin halkına sesleniyoruz:

Kadınlara çocuklara veya hayvanlara yönelik her türlü şiddete karşı çıkmak vatandaşlık görevidir. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak sanık hak ettiği cezayı alana kadar davanın takipçisi olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adaletine güveniyor ve tüm Mersinlileri, yarın saat 10.00' da Mersin 20. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek olan davada, Simay öğretmene destek olmaya çağırıyoruz. Yarın saat 10.00 da Mersin Adliyesi önünde buluşalım, kadına, çocuklara, hayvanlara, bütün canlılara yapılan şiddettin karşısında duralım” şeklinde konuştu.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA