Arkas Mersin şimdi yeni merkez’inde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Arkas Mersin şimdi yeni merkez’inde


 

Mersin’de yaklaşık yarım asırdır faaliyetlerini sürdüren Arkas, yeni merkez binasında, denizcilik ve lojistik entegre hizmet zinciriyle Türk dış ticaretine katkı sağlamaya devam ediyor.

Haber Merkezi

 

Mersin dış ticaretine 46 yıldır aynı güven ve kaliteyle sürdürdüğü faaliyetleriyle katkı sağlayan Arkas, Yenişehir’de bulunan yeni merkez binasında müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Açılışa Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Bernard Arkas ve Diane Arkas Göçmez, Arkas Holding Lojistik Grubu Başkanı Onur Göçmez, Arkas Line CEO’su Can Atalay,Arkas Denizcilik CEO’su Cenk Değer’in yanı sıra Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğve Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Mesut Öztürk’ün yanı sıraMersin iş dünyasından davetliler katıldı.

 

“MERSİN’DE BİRLİKTE BÜYÜMEYE DEVAM EDELİM”

Açılışta konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arkas Göçmez, “Kuruluşumuzdan itibaren sürekli bir gelişim içerisindeyiz. Bugün de Mersin’de bu bölgeye yakışan yeni merkezimizi devreye aldık. Mersin’e, Yenice’ye yapmış olduğumuz yatırımlar, bölgenin stratejik konumunu destekler boyutta ve bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, “1978 yılında İzmir ve İstanbul’un ardından üçüncü şubemiz olarak Mersin ofisimizi açtığımız günlerin üzerinden neredeyse yarım asır geçti. O günden bu yana şirketimiz Hindistan’dan Amerika’ya, Afrika’dan Kuzey Almanya’ya kadar büyüyen ve 27 ülkede 30 şubeye ulaşan bir yapı haline geldi.

Benim şahsi olarak Mersin’le olan ilişkim 1990’ların ortasında başladı. O dönem her ay Mersin’e gidip geliyordum ve çok şey öğrendim. Bugün bize vakit ayırıp buraya kadar gelen ve bu koskoca kalabalığı yaratan; iş ortaklarımız, müşterilerimiz, çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise, Mersin’in Türkiye dış ticaretinin yanında Arkas için de çok önemli bir şehir olduğunun altını çizerek “Yaklaşık yarım asır önce, 1978’de Mersin’de ofisimizi açtık. Mersin bize, biz Mersin’e her zaman destek olduk.Arkas olarak Mersin’de birçok ilkimizi gerçekleştirdik; Arkas Line Türkiye’de ilk reefer konteyner hat taşımasını Mersin’den başlattı.  Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı'nda Türkiye'den ilk tren Arkas Lojistik organizasyonu ile yola çıktı. Bölgesel ve uluslararası ticaretin gelişimine katkı yapmaya devam ediyoruz”dedi.

Arkas, “Denizcilikte sözümüz var.  Türklerin denizde bir yeri var. Onugeliştirmek için uğraşıyor ve yatırım yapmaya devam ediyoruz.50 gemimiz var ama 6 konteyner gemisi daha sipariş verdik.Mersin demiryolu ile Anadolu’ya bağlandığında çok daha fazla gelişecek, buna inanıyorum ve yıllardır yatırım yapıyorum. Diğer taraftan biz yıllar önce burada, Yenice’de bir arazi aldık, ardından 5 tane hibrit lokomotif siparişi verdik, onları da seneye teslim alacağız. Bilin ki benim ruhumda Mersin her zaman var, Mersin’de birlikte büyümeye devam edelim” diye ekledi.

 

ARKAS LİNE’DAN MERSİN DIŞ TİCARETİNE DESTEK

Türkiye’de ilk reefer konteyner hat taşımasını Mersin’den başlatan Arkas Line, Akdeniz, Karadeniz, Batı ve Kuzey Afrika, Kuzey Avrupa ve son olarak Amerika’nın Doğu Kıyıları’na haftalık düzenli hat taşımacılığı yapıyor. Şirket, geçtiğimiz yıltoplamda 66.737 TEU’luk konteyner taşıması gerçekleştirdi.

 

ARKAS LOJİSTİK’TEN MERSİN’DE KOMPLE LOJİSTİK HİZMETİ

Demir İpekyolu’nda Türkiye’den ilk tren yüklemesini yapan şirket olan Arkas Lojistik, Mersin’de ulaştırma, depo, demiryolu ve forwarding hizmetlerini genişletmeye devam ediyor. 2023 yılında Mersin’deki toplam 2 milyon ton demiryolu taşımasının yüzde 10’unu gerçekleştiren şirket, cam gibi hassas ürünlerin taşımasını da Türkiye’de ilk kez kapalı vagonda demiryolu ile yapmıştı.

TCDD Mersin Yenice Lojistik Merkezi’nin hemen yanı başındaki 50 bin metrekarelik Arkas Lojistik Mersin-Yenice Depo içerisinde 2 bin 200 metrekare kapalı depo faaliyette. İnşaatı devam eden 4 bin 400 metrekarelik kapalı depoların devreye alınmasıyla toplamda 6 bin 600 metrekarelik bir kapasite oluşacak.

Yerinde lojistik hizmetleri kapsamında da Şişecam Mersin Lojistik Merkezi ve bağlı dış depolarında toplam 170 bin metrekarelik kapalı depo alanında düzcam, cam ambalaj ve cam ev eşyası gruplarına ait depo operasyonları sürdürülüyor.

 

DIŞ TİCARETE YÖNELİK ÇÖZÜMLER TEK ÇATI ALTINDA

Bölgesel ve uluslararası ticaretin gelişimine katkı yapmaya devam edeceğimiz yeni Arkas Mersin MerkezBinası’nda, Arkas Line ve Arkas Lojistik’in yanı sıra Arkas’ın dünyanın önde gelen armatörlerinden Yang Ming ortaklığı ile kurulan Yang Ming Anadolu ile Mersin’i gemi seferleri ile Uzakdoğu’ya bağlamaya devam ediyor. Arkas’ın İtalyan Tarros ortaklığında Tarros Denizcilik’in Mersin’deki şubesi de yine binadaki yerini alıyor. Arkas Mersin Merkez Binası’ndaki Arkas Sigorta ise taşımacılık alanında en uygun ve akılcı sigorta çözümleri müşterilerine sunmaya devam ediyor.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA