‘Kana susamış şekilde kurban istiyorsunuz’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Kana susamış şekilde kurban istiyorsunuz’


 

Haber Merkezi

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca meclis genel kurulunda sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa teklifi ile ilgili konuştu. Meclis genel kurulunda görüşülen Dışişleri Güçlendirme Vakfı yasa teklifi görüşmelerinde partisi adına söz alan Perihan Koca sokak hayvanlarını barınaklarda toplayarak toplu şekilde öldürülmelerini öngören yasa teklifine değindi.

Söz konusu yasa teklifinin milletvekilleri ve sivil toplum örgütleriyle paylaşılmadığına değinen Koca, meclisin Çevre ve Orman komisyonlarına da söz konusu teklifin gelmediğini söyledi. Adeta bir hayalet yasa teklifiyle karşı karşıya olunduğunu belirten Koca söz konusu düzenlemenin faşizmin inşası için yapıldığını belirtti. Konuşma esnasında iktidar sıralarından tepkilerin yükselmesinin ardından gergin anlar yaşanırken Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Medyaya sızan, sızdırılan bilgilerden öğreniyorsunuz öğreniyoruz ki, neymiş? Sokak hayvanları, sizin deyiminizle "başıboş köpekler" toplatılacaklarmış, barınaklara götürüleceklermiş, orada esaret altında tutulacaklarmış, otuz gün boyunca internet sitesinden katalog gibi, bir süs eşyası gibi sergileneceklermiş; beğenilenler sahiplenilecekmiş, beğenilmeyenler, sahiplenilmeyenler ise uyutulacakmış. Yani "uyutmak" nedir diye baktığımız zaman, Bahçeli'nin söylediği gibi bir şey olmadığını görüyoruz. Uyutmak, öyle Bahçeli'nin dediği gibi, belli saatlerde siestaya yattıkları, sonra kalktıkları bir şey değil çünkü. Uyutmaktan kasıt, öldürmek; uyutmaktan kasıt, katletmek. Siz bunu kelime oyunlarıyla süsleyerek nazik bir şekilde, kibar bir şekilde yapmak istiyorsunuz ama katliamın naziği, itibarı, süslü cümlesi olmaz. Bu, katliam olduğunu, bir cinayet olduğu gerçeğini değiştirmez, sizin ellerinizdeki kanı da silmez, buradan bunu özellikle ifade etmek istiyorum.

Bir de yani utanmadan bu kanuna, bu katliam kanununa, karşımıza geçmiş diyorsunuz ki: Hayvan Haklarını Koruma Kanunu yani gerçekten el insaf diyorum, el insaf diyorum, başka da bir şey diyemiyorum çünkü resmen kana susamış şekilde siz kurban istiyorsunuz. Niye bu kurbanı istiyorsunuz? Çünkü faşizmi inşa etmeye ihtiyacınız var, faşizmi inşa etek için hayvan düşmanlığına ihtiyacınız var, şiddete ihtiyacınız var, kine ihtiyacınız var, kana ihtiyacınız var; bunun içinde bu katliam yasasını geçirmek istiyorsunuz. Ama sormak istiyorum gerçekten, siz kimsiniz ya, siz kendinizi ne zannediyorsunuz? Ağzınızı açtığınız anda bize "din" diyorsunuz, "iman" diyorsunuz, lafa gelince din, iman masalları anlatıyorsunuz, ‘Allah’ ‘kitap’ ‘peygamber’ sözleri sizin ağzınızdan düşmüyor, o kirli ağızlarınızdan, o kanlı ağızlarınızdan düşmüyor ama sizin vermediğiniz canı katletmeye kalkıyorsunuz.”


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA