Eğitimcilerin 3 günlük nöbet eylemi tamamlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitimcilerin 3 günlük nöbet eylemi tamamlandı


 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın ülke genelinde başlattığı 3 günlük Nöbet Eylemi tamamlandı. Mersin’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde seslerini duyurmaya çalışan eğitimcilere emek ve demokrasi güçlerinden de tam destek geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye genelinde özel sektör öğretmenler taban maaş ve güvenceli çalışma ortamı için 3 günlük nöbet eylemi başlattı. Mersin’de de eğitimciler Milli Eğitimin önüne gederek taleplerini dile getirdi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Mersin Temsilciliği de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 3 gün boyunca taleplerin idile getirmek için nöbet tuttu. Eyleme Eğitim-Sen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubeleri ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Emek Partisi İl Örgütleri destek verdi.

Eylemde ‘Eğitim için nöbetteyiz. Ekmek, gelecek ve memleket için emekten yana bir ÖMK istiyoruz. Taban maaşı geri alacağız’ yazılı pankartın açıldığı eylemde “Mücadele dersini öğretmenler verecek”, “Patronlara değil, öğretmene güvence”, “Öğretmenler birlikte güçlü” sloganları atıldı.

Nöbet eylemde yapılan basın açıklamasında konuşan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Mersin İl Temsilcisi Nebil Birtek, 2014 yılına kadar var olan taban maaş yasasını geri getirmeye yetkisi olmadığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

 

HAKLI DİRENİŞE EMEKLİLERDEN TAM DESTEK

Öğretmenleri yalnız bırakmayan Tüm Emekli Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Karakuş, “Bugün burada ve ülkenin her yerinde fabrikalarında okullarında kamu alanında sendikal hakları, ekonomik demokratik hakları için, diğer yandan bu ülkenin taşına toprağına sahip çıkan direnin bugünde burada. Sendikal hakları için. Ekonomik talepleri için ÇEDES ile yeni çıkan maarif yasasıyla bilimsel laik eğitim için direnen ülkenin dört bir yanında nöbet tutan özel sektör öğretmenleri sendikasının bu direnişini. Tüm emeklilerin sendikası 2017 olarak. Destek ve mücadelelerinde birlikte omuz omuza olduğumuzu belirtmek için yanlarındayız ayrıca geleneksel sendikal anlayışın ötesinde mücadeleci hak verilmez alınır şiarıyla ortaya koydukları direnişi, kararlı duruşlarını selamlıyoruz” dedi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA