Kokusundan durulmuyor! Hem de fiyatları düşürüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kokusundan durulmuyor! Hem de fiyatları düşürüyor!


 

Son 15 günde kurbanlık ve kesim için Mersin Limanı’na Uruguay ’dan 16 bin baş sığır, Brezilya’dan 27 bin baş sığır geldi. Kente yayılan canlı hayvan kokusu vatandaşları isyan ettirirken Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, ithalatın fiyatlarda düşüşe neden olduğunu söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’e gelen iki gemi ile toplam 43 bin baş canlı sığır geldi. Uruguay’dan gelen gemideki 16 bin başlık hayvanın 5 bini kurbanlık hayvandı. Kızılay, vakıf ve derneklere kurbanlık olarak verildi. Bu 5 bin başlık hayvanın 2 bin başı Kızılay için Et ve Süt Kurumu’nun Yozgat ve Sivas kombinasında bekletiliyor. Bu hayvanların kesimini Et ve Süt Kurumu yapacak.

Uruguay’dan gelen 11 bini aşkın diğer hayvanlar ise kesimlik/kasaplık olarak Et ve Süt Kurumu’nun anlaşma yaptığı şarküteri ürünleri üreten imalatçı şirketlere verildi.

Et ve Süt Kurumu yetkilileri, piyasaya kurbanlık hayvan verilmediğini ve bundan sonra da verilmeyeceğini özellikle ifade ediyor.

Brezilya’dan getirilen 27 bin başlık sığır ise besilik hayvandı. Yani üreticilere, yetiştiricilere bu hayvanlar dağıtılıyor ve 8-10 ay beslendikten sonra kesimi yapılarak piyasaya et olarak sunulacak.

 

HAYVAN DA YOK, KASAP DA!

Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, bayramın yaklaşması ile kasapların işlerinin zayıfladığını söyleyerek, “Herkes kurbanı bekliyor. Ama zaten millet artık et yemekten korkuyor. Öte yandan dışardan kurban getirme meselesi fiyatları etkiliyor. Düşüş olur ama çok da etkilemez çünkü mal yok. Hayvan yok. Kurban kasap piyasasından biraz yüksek fiyata satılır. Civar illere baktık araştırma yaptık ve bunu sonucunda şuan kurbanlık fiyatında etin kilogramı 250-270 arasında belirledik. Kesim ücreti ise 4,5 bin TL olup küçükbaş da ise fiyat 900 TL. Ancak kesici bulmakta zor. Tüm sektörlerde olduğu gibi bizde de kalifiye eleman eksikliği var” dedi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA