‘Gıda enflasyonunu aşağı çekmek istiyorsanız çiftçiyi destekleyin’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Gıda enflasyonunu aşağı çekmek istiyorsanız çiftçiyi destekleyin’


 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda konuşarak çiftçinin mağduriyetlerini gündeme getirdi. Ekmen, iktidara seslenerek eğer gıda enflasyonu aşağı çekilmek isteniyorsa çiftçinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Ekmen, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti: “Görüştüğümüz kanun teklifinin bazı maddeleri tarım ürünlerinin pazar fiyatlarında bir istikrar getirme amacını gütmektedir. Ancak, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan'ın defalarca kez ifade ettiği ve DEVA Partisinin de bir tarım eylem planıyla kamuoyuna açıkladığı üzere; çiftçinin girdi fiyatlarında düzenleme getirmeyen hiçbir yaklaşım nihai tüketiciye ulaşan ürünlerde fiyat istikrarı getiremez. Bu yıl Mersin'de portakal ve limon bahçede kaldı. Çünkü işçiye verilmesi gereken portakal ve limonun toplanma bedeli pazar fiyatının çok daha üstündeydi. Dolayısıyla, iktidar bir düzenleme yapmak istiyorsa özellikle beden işçiliği gerektiren; portakal, limon ve benzeri narenciye gibi ürünlerde, çiftçiye beden işçiliği maliyetleri konusunda destek sağlamak zorundadır.”


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA