Mersin’de yetkili sendika yeniden Büro Memur-Sen oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de yetkili sendika yeniden Büro Memur-Sen oldu


 

Memur – Sen’e bağlı Büro Memur-Sen’in Türkiye genelinde ve Mersin’de yetkiyi yeniden almasına Mersin Şube Başkanı Fevzi İnan’dan kutlama geldi. Sendikanın Türkiye’de genelinde 113 bin 684, Mersin’de ise 2 bin 810 üyeye sahip olduklarını belirten İnan, bu sayıların her geçen gün arttığına dikkat çekti.

BURCU KAYA

 

Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu’nda yetkili sendika Memur-Sen’e bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) oldu.

Yetkili sendika ve konfederasyonların, her yıl 15 Mayıs tarihindeki üye sayılarının tespit edilmesiyle belirlenmesine yönelik süreç tamamlandı. Kurumlarda her sendika temsilcisinin katılımıyla yapılan üye tespit mutabakatlarına göre Büro Memur-Sen 2023 yılındaki 98 bin 401 üye sayısını bu yıl 15 bin 283 artırarak 113 bin 684’e ulaştı ve hizmet kolunda 13’üncü kez yetkili sendika oldu.

 

“SORUNLARINIZA ÇÖZÜM ÜRETMEK ADINA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bir kutlama mesajı yayınlayan Mersin Şube Başkanı Fevzi İnan, Mersin’de de yetkili sendika olduklarını söyleyerek, üyelerini kutladı.

Başkan İnan üyelerine seslenerek, “Yetkiyi emin ellere teslim eden tüm üyelerimize sonsuz teşekkürler. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da taleplerinizi kazanıma dönüştürmek, sorunlarınıza çözüm üretmek adına çalışmaya devam edeceğiz.

Türkiye genelinde 2023’te 98 bin 401 olan üye sayımız, 2024’te 113 bin 684’e ve Mersin’de de 2023’te 2 bin 152 olan üye sayımız, 2024’te 2 bin 810’a ulaştı” dedi.

 

“YETKİDE 13 ALTIN YIL”

“Yetkide 13 Altın Yıl” sloganı ile duyurulan sonucun ardından Mersin Şube Başkanı Fevzi İnan; “Son 3 yıl verilerine bakıldığında oransal olarak üye sayısını en fazla artıran 1. sendika olduk. Bu tabii ki bir emeğin bir mücadelenin sonucu olmuştur. Hizmet kolumuzdaki kamu çalışanı arkadaşlarımızın güvenini boşa çıkarmamanın verdiği gururla hem sahada hem masada mücadele ederek yolumuza karalılıkla devam edeceğiz.

Sözü verilen 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi, toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden kazanıma dönüşmesi için mücadelemize devam edeceğiz. Toplu sözleşme kazanımımız olan ve tasarruf tedbirleri ile kaldırılmak istenen servis hizmetinin devam etmesi için başlattığımız mücadelemizi sürdüreceğiz. Çalışanların mesai ücretlerinin tasarruf paketine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Tasarruf Genelgesi'nde yer alan bu iki konunun iptali için, Danıştay'da dava açan ilk sendikayız.

 

“TASARRUF UYGULANSIN AMA GERÇEKÇİ OLSUN”

Kamuda ve diğer tüm mecralarda tasarruf tedbirlerinin uygulanmasından yanayız ancak bu işin birde reel tarafı vardır. Memurların servis, giyim yardımı ve fazla mesai ücretleri gibi temel haklarında kısıtlamaya giderek bütçe açığını gidermeye çalışmak pek gerçekçi durmuyor. Üstelik bu çözümlerin beraberinde getireceği bazı sorunlarda söz konusu. Büyükşehirlerde iptal edeceğiniz servis uygulaması trafik yoğunluğundan tutun da fazla yakıt harcanmasıyla milli servetin israfına kadar birçok sorunu beraberinde getirecektir. Bu da tasarruf yapalım derken daha büyük bir harcamaya sebebiyet verebilir. Açıkçası attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değiyor mu bir bakmak lazım” dedi.

 

ŞİDDETE KARŞI DÜZENLEME ÇAĞRISI

Son günlerde tekrar gündeme gelen kamu personellerine uygulanan şiddet konusuna da değinen Başkan İnan; “Kamu görevlilerince ya da kamu görevlilerine karşı yapılan işlemlerle ilgili mevzuatta kısmen farklı yaptırıma tabi tutulmakla birlikte, son yıllarda yaşanan olaylar sebebiyle, yapılan ve yapılacak düzenlemelerin unvan hizmet sınıfı ya da kurumlar bazlı yapılması eksik bir düzenleme olacaktır. Görevi sebebiyle benzer durumlarla karşı karşıya kalan tüm kamu personelini kapsayacak şekilde yasal bir düzenlemenin zaman kaybedilmeden yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA