‘Sokak hayvanları konusunda da sorumluluk aldık’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Sokak hayvanları konusunda da sorumluluk aldık’


 

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, hayata geçirdikleri Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile sokak hayvanları için ciddi bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Başkan Özyiğit, “Sokak hayvanları konusunda da sorumluluk aldık. Buraya ciddi bir bütçe ayırdık, ciddi personel harcamamız var. ‘Bütçe harcayacağız, personel gideri olacak’ diye sokak hayvanlarını görmemezlikten gelemeyiz.” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısının Birleşimi, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili konuştu. Merkezde kısa sürede 150 sokak hayvanının kısırlaştırıldığını ifade eden Başkan Özyiğit, sahiplendirme konusunda da çalıştıklarını ifade etti.

 

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “KISIRLAŞTIRMA VE SAHİPLENDİRME KONUSUNA AĞIRLIK VERMEMİZ GEREKİYOR.”

Yenişehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri hayvan bakımevinin tam donanımlı olduğunu belirten Başkan Özyiğit, “Merkezimizde aslında 1.5 aylık bir süredir çalışma yürütüyoruz. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’ndeki merkezde sokak hayvanlarının rehabilitasyonunu ve bakımını gerçekleştiriyoruz. Karantinadan yaşlı hayvan bölümüne, muayene odasından ameliyathaneye ve mama üretim bölümüne kadar çok kapsamlı ve donanımlı. ‘Uyutma’ adı altında hayvanların öldürülmesini kabul etmiyoruz. Kısırlaştırma ve sahiplendirme konusuna ağırlık vermemiz gerekiyor. Bakımevimize getirdiğimiz hayvanları kısırlaştırıyor ardından rehabilite ediyoruz. Tabi orada bir eğitim alanımız da var. Hayvanlarımızı eğitiyoruz ve son olarak sahiplendirilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlılık göstermek istiyorlarsa ticareti yapılan hayvanları almak ve bakımını üstlenmek yerine sokaktan alıp eğittiğimiz, bakımı gerçekleşmiş hayvanları sahiplenmelerini öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Topyekün mücadele ile hayvanlara sahip çıkılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit şunları dile getirdi: “Şu ana kadar 150 hayvanın kısırlaştırılması yapıldı. Sokak hayvanları konusunda da sorumluluk aldık.  Buraya ciddi bir bütçe ayırdık, ciddi personel harcamamız var. ‘Bütçe harcayacağız, personel gideri olacak’ diye sokak hayvanlarını görmemezlikten gelemeyiz. Akdeniz ve orta Anadolu’da Yenişehir Belediyesi dışında bu konuda çalışma yürüten ya bir ilçe belediyesi bulursunuz ya da bulamazsınız. Topyekün mücadele ile hayvanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bana göre bir hayvanı yaşamından koparmanın bir insanı öldürmekten farkı yok.”

 


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA