Akdeniz’den kayyum nöbeti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’den kayyum nöbeti!


 

Mersin’de Akdeniz Belediyesi önünde DEM Parti tarafından kayyum atamalarına karşı “Sarayın darbesine hayır demek için dayanışalım” sloganıyla adalet nöbeti başlatıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Hakkari Belediyesi'ne yönelik polis operasyonunda DEM Partili Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınması ve belediyeye kayyum atanması ardından DEM Parti "nöbet eylemleri" başlattı.

Türkiye genelinde ki DEM Partili belediyelerde de hayata geçen nöbet eyleminin Mersin’deki adresi Akdeniz Belediyesi önü oldu. Eyleme çok sayıda partili destek verirken DEM Parti Mersin Milletvekilleri Perihan Koca ile Ali Bozan da katılım sağladı.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan, CHP Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, DEM Parti Mersin İl Örgütü ve ilçe örgütlerinin yer aldığı eyleme Mersin Emek ve Demokrasi Platformu da destek verdi.

Adalet nöbetinde sık sık “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “ Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, Kürtçe, “Yaşasın Hakkari’nin direnişi” sloganları atıldı.

Nöbette bir konuşma yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Kadınları, gençleri, işçileri, emekçileri bu hukuksuzluğa dur demek isteyenleri Akdeniz belediyemizin önüne davet ediyoruz. Gelin mücadelemizi birlikte yükseltelim” çağrısı yaptı.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan da, “Kayyuma karşı bir güç olalım. Bütün arkadaşlarımızı Akdeniz Belediyesi önüne davet ediyoruz” dedi.

CHP’li Abdurrahman Yıldız ise “Kayyumcu zihniyetin şunu anlaması lazım ki bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Biz de bütün halkımızı kayyumcu zihniyete karşı direnmek için Akdeniz Belediyesi önüne çağırıyoruz” diye konuştu.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Sarayın darbesine hayır demek için bütün halkımızı Akdeniz Belediyesi önünde bizimle dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Hakkari’deki direnişin kolluk kuvvetlerinin güçleriyle engellendiğini hatırlatan DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da, Hakkari halkıyla dayanışmak için tüm halkları Akdeniz Belediyesine davet etti.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA