‘Taşucu’ndan canlı hayvan taşımacılığını durdurun!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Taşucu’ndan canlı hayvan taşımacılığını durdurun!’


 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak Silifke Taşucu Limanı üzerinden yapılan canlı hayvan taşımacılığını ve bunun çevreye verdiği rahatsızlığı eleştirdi.

“Taşucu üzerinden yapılan canlı hayvan taşımacılığı için başka bir liman tercih edilmelidir” diyen Mersin Milletvekili Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda Taşucu’nun bölge açısından önemine dikkat çekerek, yapılan yanlıştan dönülmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti: “Sayın Başkanım, yüzen ahır olarak ifade edilen ve binlerce canlı hayvan taşıyan gemiler bir süredir Mersin Silifke Taşucu Limanı'na yanaşmaktadır Taşucu kendisi ve çevresiyle nadide bir turizm bölgesi olup özel çevre koruma alanlarının tam da ortasındadır. Aynı şekilde, uluslararası sözleşmelerle korunan Göksu Deltası da bu Taşucu Limanı'ndaki taşımadan etkilenmektedir. Çevreci vatandaşlarımızın ifadesiyle bu canlı hayvan taşımacılığı nedeniyle bölge dev bir ahır kokusuna mahkûm edilmiştir. İnsanlar Taşucu'nda maskeyle denize girmek zorunda kalmıştır. Çevre ve Tarım Bakanlıklarından talebimiz, Taşucu Limanı'na yapılan canlı hayvan taşımacılığı için başka bir ikame liman tesis edilmesi ve bu taşımacılığın gerek koku gerekse de deniz kirliliği nedeniyle Mersin'in bu nadide bölgesine verdiği zararın önüne geçilmesi gerekmektedir.”


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA