Sıcak hava kurbanlıkları da olumsuz etkiledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sıcak hava kurbanlıkları da olumsuz etkiledi


 

Mersin'de sıcak hava insanları olduğu kadar kurbanlıkları da olumsuz etkiledi. Kurbanlıkları sıcaktan korumak için üzerlerine file örten satıcılar, hayvanların bulunduğu alanı da sık sık sulayarak serin tutmaya çalışıyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Toroslar ilçesi Korukent Mahallesi'nde kurulan kurban satış alanında kendilerine gösteriler yerlerde kurbanlıklarını satışa çıkaran satıcılar, müşterilerini bekliyor. Bir yandan hazırlıklarını sürdüren satıcılar, diğer yandan da son günlerde artan sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşıyor. Kent merkezinde termometreler 49 dereceyi gösterirken, kurbanlıkları üzerlerini file, branda gibi malzemelerle örterek ile güneşten korumaya çalışan satıcılar, sıcaktan etkilenen hayvanların bulunduğu alanı da sık sık sulayarak serin tutmaya çalışıyor. Kimi satıcılar ise hortumlarla kurbanlıklara su içirdi.

 

"HAYVANLAR SOĞUK MEMLEKETTEN GELDİĞİ İÇİN İSTER İSTEMEZ BİRAZ RAHATSIZ OLDU"

Muş'tan gelen satıcılardan Yakup Yılmaz, Mersin'in sıcak olduğunu belirterek, serin memleketten geldikleri için hayvanların olumsuz etkilendiğini söyledi. Kurbanlıkları sıcaktan korumak için file serdiklerini ifade eden Yılmaz, "Ama hayvanlar soğuk memleketten geldiği için ister istemez biraz rahatsız oldu" dedi. Yılmaz kendilerini de ya kendi yaptıkları ya da belediyenin kurduğu çadırlara sığınarak güneşten koruduklarını dile getirdi. Kurbanlıkların genelde canlı kilo ağırlığına göre belirlenen fiyat olan 260 TL'den satıldığını dile getiren Yılmaz, "Fiyatlarımız 12 ila 20 bin TL arasında arasında değişiyor. Ama gelen müşterilere gerekli ikramlarda bulunup, yardımcı olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Muş'tan gelen satıcılardan Alican Yılmaz da sıcak havadan yakınarak, hayvanları güneşten ve sıcaktan korumak için gölgelik yaptıklarını kaydetti. Satışlar konusunda "Nasip, kısmet" diyen Yılmaz, "Sattığımız kurbanlıklar 15 bin TL'den başlıyor. Henüz müşteriler istediğimiz gibi değil ama hafta sonu satışların artacağını düşünüyorum" dedi. (iha)


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA