DEM Parti 14 Haziran’da Mersin’de kayyuma karşı miting yapacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEM Parti 14 Haziran’da Mersin’de kayyuma karşı miting yapacak


 

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 13 Haziran’da Hakkari’de, 14 Haziran’da da Mersin’de kayyuma karşı miting yapacaklarını belirterek, “Kayyum rejiminin bu son çırpınışlarına birlikte ’dur’ demek için Türkiye’deki tüm duyarlı yurttaşlara birlikte itiraz etme çağrısı yapıyoruz” dedi.

Haber Merkezi

 

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına yönelik tepkisini sürdürdü.

''Başta Kürtler olmak üzere işletilen bu hukukun adı nedir? Artık bu hukukun adı konulmalı. Kanunu değil, hukuku konuşturduk derken hangi hukuku konuşturuyorsunuz sayın Cumhurbaşkanı?” diyerek AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Doğan, 13 Haziran’da Hakkari’de, 14 Haziran’da da Mersin’de Akdeniz Belediyesi önünde miting yapacaklarını açıkladı.

"Düşman ceza hukuku uygulanıyor adeta. Hakkari’de yapılan Kepez’de yapılmıyor. Kepez’de yapılan Hakkari’de yapılmıyor" diyen Doğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Bugüne kadar yerine kayyum atanan belediye eş başkanımızla ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan iddialardan verilmiş bir ceza bulunmamaktadır. YSK, Mehmet Sıddık Akış’ın aday olmasının yönünde herhangi bir hukuki engel bulmuyor ama başkan olmasını istemeyenler var. Yargı yalnızca siyasallaşmıyor, yargı artık tek bir siyasi partinin lehine kararlar alan doğrudan bir araca dönüşmüş durumda ne yazık ki.

 

"HAKKARİ HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKALIM"

Sıddık Akış’ın tek bir suçu var o da Kürt ve seçilmiş olmak. Hakkari kayyum atandıktan sonra askerin şehre indiği ve milletvekillerimize, Hakkari halkına görüntülerde postalların göründüğü bir şehir. Bu siyasi darbe değilde nedir? Adalete ve eşitliğe karşı bir darbedir. Kayyum rejiminin bu son çırpınışlarına birlikte dur demek için Türkiye’deki tüm duyarlı yurttaşlara birlikte itiraz etme çağrısı yapıyoruz. Günlerdir Hakkarililer nöbet tutuyor. Biz de Hakkari’de buluşalım, Hakkari halkının iradesine sahip çıkalım. Saat 15.00’da büyük bir miting yapalım. Hepinizi Hakkari merkezde buluşmaya davet ediyorum. Bu rejime hayır demenin bir yurttaşlık görevi olduğunu, her birimizin kendi irademize sahip çıkma sorumluluğu olduğunu unutmayalım. 14 Haziran saat 19.00’da da Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nin önünde buluşacağız."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA