Mersin-Gaziantep arası hızlı trenle 2 saat 15 dakikaya düşecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin-Gaziantep arası hızlı trenle 2 saat 15 dakikaya düşecek


 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Mersin-Gaziantep arası hızlı trenle 2 saat 15 dakikaya düşecek” dedi.

Haber Merkezi

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmaniye Batı Kavşağı’nı açılış törenine katıldı. Bakan Uraloğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan etkin ulaştırma politikaları ile Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye sahip olması için dev yatırımları hayata geçirdiklerini belirtti.

2002 yılı sonrasında ulaşım alanında çok büyük işlere imza attıklarını vurgulayan Uraloğlu, “6 bin 100 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu, yaklaşık 4,5 kat artırarak, 29 bin 405 kilometreye çıkardık. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6 iken, bugün 77 şehrimizi bölünmüş yollarla birbirine bağladık. Ana akslarımızın tamamına yakınını bölünmüş yol haline getirdik” dedi.

Osmaniye’nin ulaşım ağının güçlenmesi için hayata geçirilen projelerinin karayolu ile sınırlı olmadığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Ülkemizde yapımı devam eden en önemli demiryolu projelerinden biri olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı ile Osmaniye’yi de hızlı tren ile tanıştıracağız. Projemizin tamamlanmasıyla; Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta 361 kilometre olan mesafeyi 312,5 kilometre’ye ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresini ise 2 saat 15 dakikaya düşüreceğiz. Osmaniye’nin aydınlık geleceği için birlikte planladığımız tüm projeleri birlikte hayata geçireceğiz. Bu düşüncelerle Osmaniye Batı Kavşağı çalışmalarını başarıyla tamamlayan işçisinden mühendisine tüm yüklenici firma ve Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum” ifadesinde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA