Arsinoe Antik Kenti’nde çalışma başlatıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Arsinoe Antik Kenti’nde çalışma başlatıldı


 

Mersin’de Bozyazı ilçesinde bulunan Arsinoe Antik Kenti’nde, ziyaretçilerin kolay ulaşımı ve rahat dolaşımını sağlamak için çalışma başlatıldı.

Mersin'de Bozyazı ilçesinde bulunan Arsinoe Antik Kenti'nde, ziyaretçilerin kolay ulaşımı ve rahat dolaşımını sağlamak için çalışma başlatıldı.

Bozyazı Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 29 Temmuz 2023 tarihli ve 32263 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen ve Maraş Tepesi olarak da bilinen Arsinoe Antik Kenti'nde çalışmalar sürüyor. Anamur Müze Müdürlüğü tarafından Bozyazı'da, yapıların görünürlüğünü ortaya çıkarmak, antik kentin ziyaretçiler tarafından ziyaret edilebilmesi ve ulaşımın sağlanması için bitki temizliği çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Çalışmalar tamamlandığında antik kente ulaşım kolaylaşırken, ziyaretçiler de ören yerinde daha rahat dolaşabilecek.

 

DENİZE HAKİM BİR TEPE ÜZERİNDE YER ALIYOR

Arsinoe Antik Kenti, Maraş mevki olarak bilinen yerde denize doğru burun biçiminde uzanan hakim bir tepe üzerinde yer almaktadır. Doğu-batı limanları bulunan antik kentin çevresinde arazinin eğimine uyan kale surları yer almaktadır. Bunlardan kulelerle takviyelendirilmiş olan batı duvarları oldukça sağlam durumdadır. Antik kent içinde birçok yapı kalıntısı tamamen tahrip olmuştur. Anemurium Antik Kenti'nde görülen mezar yapılarını andıran iki katlı, tonozlu, bazılarının üst örtülerinin mozaiklerle süslü olduğu mezar yapıları burada da dikkat çekmektedir. Erken Bizans Dönemi'ne ait sadece temel izleri kalmış üç kilise tespit edilmiştir. Ören yerinin kuzeydoğusunda bulunan kilise ile doğusunda bulunan kesme ve moloz taştan inşa edilmiş bazilika, plan özelliklerini koruyarak günümüze kadar gelmiştir. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA