Sokak hayvanları sorununda çözüm işbirliği!


 

Sokak hayvanlarının uyutulmak istenmesinin toplum vicdanını rahatsız ettiğini açıklayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Anamur’dan CHP’li Meclis Üyesi ve veteriner hekim Ali Kubilay Erdal, “Çözüm için merkezi hükümet ile yerel yönetimler işbirliği yapmalı” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’de sokak hayvanlarına yönelik yeni düzenleme sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin bir ay içinde 'uyutulmasını' öngörüyor. Sokaklarda sahipsiz köpek istemeyenler düzenlemeyi memnuniyetle karşılarken, hayvanseverler ise tepkili.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde de konu tepki çekti. Anamur’dan CHP’li Meclis Üyesi ve veteriner hekim Ali Kubilay Erdal, uyutmak yerine yapılması gerekenler ile ilgili değerlendirmede bulundu.

 

“TOPLUM VİCDANI RAHATSIZ”

“Mersin’in en batı ucu, muzun başkenti Anamur’dan veteriner hekim kimliğim ile buradan seslenmek istiyorum” diyen Erdal, “Son günlerde ülke gündemini büyük ölçüde ilgilendiren ve yasalaşması öngörülen sokak hayvanlarının uyutulması konusunda söz aldım.

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı işbirliğinde Hayvanları Koruma Kanununa ilişkin yasa değişiklik tasarısı hazırlandığını ve bu teklifin yasallaşması durumunda toplumda büyük infialler yaratacağını buradan bildirmek isterim.

Sokak hayvanları diye adlandırılan canların aslında sahipsiz canlar olduğu, mantığıyla bakılması gerekmektedir. Sağlıklı sokak hayvanlarının öldürülmesi etik, insani ve vicdani değildir. Bu taslakla getirilen öneriler sahadan ve bilimsellikten uzak, uygulanması mümkün olmayan, toplum vicdanın rahatsızlık eden değişiklikler içermektedir.

 

“ÇÖZÜM İÇİN MERKEZİ HÜKÜMET İLE YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ YAPMALI”

Bunun tek çözüm yolu genel yönetimler ile yerel yönetimlerin işbirliği içerisinde yerel yönetimlere bu konuda maddi kaynaklar aktarılarak gönüllülerin de işin içine katılıp, kısırlaştırma seferberliğinin bir an önce başlamasıdır. İhtiyaç duyulan bölgelerde veteriner fakülteleri ve serbest veterinerlerden kısırlaştırma çalışmalarında destek alınmalıdır. Sahipsiz kedi ve köpeklerin sokakta sahiplendirilmesi özendirilmelidir. Çevreye uyum göstermeyen yaşlı, zayıf, engelli köpek ve kediler hayatları boyunca bakım evlerinde kalmalıdır. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’ni bölgemizde bulunan Tekmen Geçici Rehabilitasyon Merkezi örnek gösterilebilir.

Çözüm için başta meslek örgütleri olmak üzere sivil toplum örgütleri ve diğer gönüllülerden yardım alınmalıdır.

Biz Mersin Veteriner Hekimler Odası olarak bunu oda başkanımız Bektaş Şenay ile diyalog halinde olduğum için rahatlıkla söyleyebilirim, taşın altına elimizi koymaya her zaman hazırız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA