Üretici yalnız kalıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üretici yalnız kalıyor!


 

Erdemli’den CHP’li Mümün Çoban, hasat mevsiminin yaşandığı şu günlerde fiyatlar belirlenirken kurulan piyasanın tüccarlar ve köyden heyetinden oluştuğunu üreticinin yalnız kaldığını söyleyerek Büyükşehir Belediyesini sorumluluk almaya çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Erdemli ilçesinde hasat mevsimi devam ederken piyasanın belirlenmesinde üretecinin yalnız kalmaması için çağrı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde konuyu gündeme getiren isim Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi CHP’li Mümün Çoban oldu.

Fiyatlar belirlenirken kurulan piyasanın tüccarlar ve köyden heyetinden oluştuğunu üreticinin yalnız kaldığını söyleyerek Büyükşehir Belediyesini sorumluluk almaya çağıran Çoban, “Bölgemizde şuan sebze çıkma mevsimi, üreticilerimiz hasat yaptılar. Fakat orada piyasaya kuruluyor. Piyasa kurulurken tüccarlardan ve köyden heyet oluyor. Burada hal işletmesi bizde olduğu için Büyükşehir Belediyesinin etkin rol almasını istiyorum çünkü çiftçilerimiz yalnız kalıyor.

 

“ÇİFTÇİLERİMİZ MAĞDUR”

Piyasa kurulacak orta bir merkez oluşturulup orada büyükşehir belediyemizin gerekirse tarımsal daire başkanlığı ve gerekirse Zabıta Dairesi Başkanlığından çevre illerde aynı cinste üretilen ürünler kaç lira ise bu konuda bilgilendirme sağlayarak çiftçilerimizin yanında olup, destek olmalıyız. Çünkü bu konuda çiftçilerimiz mağdur. Tüccarlar ağır geliyor. Üretilen ürünlerimiz değerinde gitmiyor. Erdemli’de böyle bir sorun var.

Bir de yaz mevsimi malum. Yaz ayları hava sıcak. Sahil bölgelerimizde termometre kurulması gerekmekte. Sahildeki denize giren vatandaşlarımız için hava durumunu gösteren termometreler kurulması talebimiz var” diye konuştu. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA