İtiraz için son gün 22 Haziran! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İtiraz için son gün 22 Haziran!


 

Balıkesir’den kovulan balık çiftliklerinin gözüne kestirdiği Mersin’in Aydıncık ilçesinde direniş sürürken itiraz için son gün 22 Haziran!

Hediye Eroğlu

 

Balıkesir’in Edremit ilçesinde koylarından sökülerek Mersin’in Aydıncık ve Anamur ilçeleri arasındaki sahil şeridine taşınmak istenen balık çiftliklerine karşı yöre halkının tepkisi ve direnişi sürürken bakanlık nezdinde çalışmalar devam ediyor.

Geçen ay Aydıncık’ta yapılmak istenen tesislere karşı yapılan İnceleme-Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı protestolara sahne olmuştu.

Aydıncık Balıkçı Barınağı tören alanında bir araya gelen bölge halkı, ilçeye kurulmak istenen balık çiftliklerine karşı ses yükseltti. Ellerinde ‘Aydıncık kafeslenemez’, ‘Başka Aydıncık yok’, ‘Turizm ve balık çiftliği bir arada olamaz’, ‘Aydıncık koyları peşkeş çekilemez’ yazılı dövizler taşıyan yurttaşlar ‘İşbirlikçi şirket Aydıncık’ı terk et’, ‘Balık çiftliği istemiyoruz’ şeklinde sloganlar attı.

Eylemde ‘Aydıncık’ta Balık Çiftliklerine ‘Hayır’ Bildirgesi’ni okuyan Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şimşek, balık çiftliklerinin çevreye ve canlılara vereceği zararlara dikkat çekti. Eyleme Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri de destek verdi.

 

RAPOR 10 GÜNLÜĞÜNE ASKIYA ÇIKTI ASKIYA

Tesislerin yapımına ilişkin çalışmalar kapsamında bakanlıkta yapılan değerlendirme toplantısının ardından Aydıncık’ ta ‘Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisleri Revizyonu ve Mecburi Yer Değişikliği” olarak tarif edilen balık çiftliği projesi hakkında hazırlanan rapor halkın bilgilenmesi için 10 günlüğüne askıya çıkarıldı.

Ancak yöre halkına sadece 10 günlük itiraz hakkı tanınan sürecin bayram tatiline denk getirilmesi eleştirileri de beraberinde getirdi. 

 

İTİRAZ İÇİN SON GÜN 22 HAZİRAN

Araştırmacı yazar Abdullah Ayan bu duruma tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Ayan, “Zorunlu ilan ne zaman duyuruluyor? 12 Haziran’ da. Süre ne zaman bitiyor? 22 Haziran cumartesi’ ne denk geldiği için 24 Haziran Pazartesi. Bu 10 günün içinde 9 günlük bayram ve idari izin tatilini göz önüne alırsak değerlendirme ve görüş bildirme için kaç gününüz var?

Bilgilenip görüş bildirecek kurum veya kişi çıkar mı? Bir kez daha geçmiş olsun Mersin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA