5 yıldır yatalak olan hasta yürümeye başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

5 yıldır yatalak olan hasta yürümeye başladı


 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesinin evde sağlık ve bakım birimince fizik ve rehabilitasyon desteği verilen 69 yaşındaki Bahattin Aslan, yürümeye başladı. Yaklaşık 5 yıldır yatalak olan Aslan, artık walker desteği ile yürüyebiliyor ve kendi ihtiyaçlarını giderebiliyor.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi'nde yaşayan Aslan, 2018 yılında geçirdiği 2. bel fıtığı ameliyatı sonrası yatağa bağımlı hale geldi. Ayağını bile kaldıramayan Aslan, daha önce farklı yerlerde fizik tedavi hizmeti alsa da ilerleme kaydedemeyince, çareyi Büyükşehir Belediyesinde aradı. Yaklaşık 1 yıl önce Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran Aslan, fizyoterapistlerin evde özenle verdiği fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti ile yeniden ayağa kalktı. Ekipler, kışın merkezde, yazın da Aladağ'da bulunan yayla evine giderek Aslan'ın fizik tedavi hizmetini sürdürdü. Walker desteği ile evin içinde yürüyebilen Aslan, kişisel ihtiyaçlarını da karşılayabiliyor.

 

"YÜRÜMEK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU"

Tedavisi süren Aslan, geçirdiği 2. ameliyatın ardından doktorların kendisine yürüyemeyeceğini söylediğini ifade etti. Ameliyat sonrası süreci anlatan Aslan, "Yaklaşık 5 sene yürüyemedim. Farklı yerlerde fizik tedavi hizmeti aldım, ama faydasını göremedim" dedi. Çocuklarının Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdiğini, kısa süre sonra da fizyoterapistlerin geldiğini ifade eden Aslan, “Ayaklarım hiç tutmuyordu, uyuşuktu. Fizyoterapist kızımız hareketler yaptırdı. Haftada bir geldi. Şimdi tuvalete gidip geliyorum. Çok zorluklar çektim. Bir Allah bir ben bilirim. Allah kimseyi köşeye yatırıp da kapıya baktırmasın. Çok zor. Hanımı da çok yoruyorduk” diye konuştu.

Aslan, 5 yıl sonra yürümenin verdiği mutluluğu, “Yürümek çok güzel bir duygu. Mutluyum çok şükür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadeleriyle anlattı.

 

"YENİDEN YÜRÜYÜNCE ÇOK MUTLU OLDUK”

Yatağa bağımlı kalan eşine bakan İmren Aslan da sürecin eşi kadar kendisi için de çok zor geçtiğini belirterek, “Eşim böyle rahatsız olunca hep onunla ilgilendim. Çocuğun altını bile değiştirmek çok zor, büyük insanınkini değiştirmek daha da zor ve yorucu. 5 sene böyle devam etti. Çok şükür eşim sağlığına kavuştu. Benim de işim kolaylaştı" dedi.

 

"AMACIMIZ TAMAMEN BAĞIMSIZ YÜRÜMESİNİ SAĞLAMAK"

Aslan'ın tedavi öncesi sürecini anlatan Sağlık İşleri Dairesi'nde fizyoterapist olarak görevli Bengisu Gürler ise Aslan'ın bel fıtığının yanı sıra kalp problemleri olduğunu da kaydetti. Disk protezi ameliyatı geçmişinin de olduğunu dile getiren Gürler, "Tüm bunlar yürüyememesinde etken. Biz geldiğimizde 5 yıl boyunca hiçbir hareketini gerçekleştiremeyen, tamamen yatağa bağımlı bir hastaydı. Yavaş yavaş yatak içi egzersizleriyle önce bacaklarındaki kuvvetlendirmeyi artırdık. Daha sonra oturma ve ayağa kalkma dengesi için egzersizlerimizi uyguladık. Durumu iyiye gittikçe egzersizlerimiz çeşitlendi. Bağımsızlığını kazandığını fark ettiğimizde, yürüme-denge egzersizleri ile beraber tedavimizi taçlandırdık" diye konuştu.

Aslan'ın durumunun her gün daha iyiye gittiğini vurgulayan Gürler, “Şu anda kendisi yataktan kalkıp oturabiliyor, walker desteğiyle evin içinde yürüyor. Amacımız tamamıyla bağımsız yürümesini sağlamak."

Aslan'ın tedavisine kış aylarında Tozkoparan Mahallesi'nde yaz aylarında ise çıktıkları Aladağ yaylasında devam ettiklerini aktaran Gürler, tedavi sürekliliğinin Aslan'ın iyileşmesinde önemli rol oynadığını kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA