Turizm sektörünün temsilcileri Silifke’de | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Turizm sektörünün temsilcileri Silifke’de


 

Turizm sektörünün temsilcileri, 2025'de Çekya Cumhuriyeti’nden gelecek turistler için Silifke ilçesinde ön çalışma yaptı.

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu ve beraberindeki heyet, Silifke’de de incelemelerde bulundu.

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Duru, ÇUKTOB ile Cedok turizm firmasının iş birliğinde gelecek yıl Çekya Cumhuriyeti’nden bölgeye turist geleceğini söyledi. Bu kapsamda Uluslararası Çukurova Havalimanı’na haftada iki sefer yapılması planlanan uçuşlar, Adana ve Mersin’e gelecek yabancı turistler için gezi rotaları ile turizm faaliyetlerine ilişkin çalışmalar yaptıklarını anlatan Duru, "Bu doğrultuda tarihi, doğası, denizi ve kültürel zenginlikleri olan Silifkemizin de dahil olacağı bir gezi rotası oluşturacağız. Adana ve Mersin’e gelecek turistler, Silifke’yi de gezecekler. Her yeni gelen turist kafilesinin memnuniyeti, başka kafilelerin gelmesini teşvik edecek" dedi.

"Silifke’yi de rotamızın içine almayı planlıyoruz"

ÇUKTOB Başkanı Zaimoğlu da Mersin'in tescilli tarihi ve doğal varlıkları, 321 kilometre sahil şeridi, mavi bayraklı plajları, gastronomisi, yerli ve yabancı turistler için keşfedilmeyi bekleyen pek çok yönüyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Kentte turizm sektörünün daha ileri düzeylere ulaşması için belirlenen hedefler doğrultusunda yürütülen çalışmalar ve atılacak yeni adımlar konusunda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunmak için Mersin ve Silifke’yi gezdiklerini anlatan Zaimoğlu, "Çok memnun kaldık. Silifke’yi de rotamızın içine almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Silifke’de tarihi ve turistik yerleri de gezen heyet, Yoğurtçu Zekeriya’yı ziyaret ederek, meşhur Silifke yoğurdunun tadına baktı.

Ziyarete, ÇUKTOB Başkan Yardımcısı Ali Doğan, ÇUKTOB üyeleri Abdurrahman Toprak, Burak Seçkin, Göksel Çat, Traveyo Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Korkmaz, Itaka Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cem Konuralp, Cedok İcra Kurulu Başkanı Stanislav Zeman ve beraberindeki heyet ile turizm sektörünün temsilcileri de katıldı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA