Mersin halkı balık çiftliklerine karşı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin halkı balık çiftliklerine karşı


 

DEVA Partili Ekmen: “Mersin halkı balık çiftliklerine karşı - denizimizi koruyalım” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Mersin Aydıncık'ta kurulması planlanan balık çiftliklerine yönelik itirazlarını ve Mersin Çevre Platformu'nun çağrısını dile getirdi. Ekmen, balık çiftliklerinin çevreye ve yerel ekonomiye vereceği zararları vurguladı.

Ekmen, Mersin halkının, yerel yöneticilerin, STK'lerin ve meslek odalarının balık çiftliklerine karşı olduğunu belirtti. Balık çiftliklerinin Balıkesir Edremit'ten sökülüp turizmin cenneti olan Aydıncık'a kurulacak olmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Ekmen, "Mersin halkı balık çiftliklerine karşıdır. Bu çiftliklerin kurulması denizimizi çöplüğe dönüştürecek ve doğal balıkçılığı bitirecektir. Proje nedeniyle denizimizin çok kısa sürede kirleneceği ortadadır. Her türden kirleticiler, hâkim rüzgâr ve akıntılarla kısa sürede plajlara ulaşarak kıyıları olumsuz etkileyecektir. Bölgede turizm sektörü de büyük zarar görecektir” dedi.

 

“TURİZM SEKTÖRÜNE BÜYÜK ZARAR VERECEK”

Milletvekili Ekmen, balık çiftliklerinin yalnızca deniz ekosistemine değil, aynı zamanda bölgedeki turizm sektörüne de büyük zarar vereceğini vurguladı. Ayrıca, Bern Sözleşmesi ile korunan Akdeniz foklarının da bu projeden olumsuz etkileneceğine dikkat çekti. Ekmen, "Bütün bunlarla birlikte, Bern Sözleşmesi'yle korunan Akdeniz fokları da bu projeden büyük zarar görecektir. 2008 yılında alınan bu kararın gözden geçirilmesi gerekmektedir," ifadelerini kullandı.

Ekmen, konuşmasını Mersin halkının çevreyi koruma konusundaki kararlılığını ve balık çiftliklerine karşı olan tepkisini vurgulayarak sonlandırdı. Mersin Çevre Platformu'nun çağrısını destekleyen Ekmen, bu projenin tekrar değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA