Deprem sallıyor, Seçer izliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Deprem sallıyor, Seçer izliyor!


 

Uzmanların uyardığı olası bir büyük Adana veya Kıbrıs depreminde gevşek zemin yapısı üzerindeki kalitesiz yapı stoğu nedeniyle büyük yıkım yaşanmasından korkulan Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kentsel dönüşüme ilişkin adım atmaması tepki çekiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen 1,5 yılda hayat normale dönerken yeni sarsıntılar tehlikenin sürdüğünü hatırlatmaya devam ediyor.

Uzmanların sık sık uyardığı olası bir Adana depremi ne ilişkin Mersin’de korku ve endişe duyulurken, kentte son olarak meydana gelen sarsıntı paniği arttırdı.

Deprem bugüne kadar ne yapıldığı, ne gibi önlemler alındığı ve yapılması gerekenlere ilişkin çalışmalara ilişkin soru işaretlerini yeniden gündeme taşıdı.

Özellikle zemin sıvılaşması riski ve kalitesiz yapı stoğu nedeniyle büyük korku yaşanan Mersin’de depreme karşı ne gibi çalışmalar yapıldığına dair ilgili kurum ve kuruluşların sessizliği endişeleri arttırıyor.

Risk analizleri ve yapılması gerekenlere ilişkin çalışmaların kamuoyuyla paylaşılmaması, önlem ve tedbir adına neler yapıldığı bilinmezken, yönünü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere çeviren belediyeler başta olmak üzere yetkililerin konuya duyarsızlığı tepki çekiyor.

 

HALA ÖNLEM ALINMIYOR!

Kentin bugünlere gelmesinin en büyük sorumlularından biri olan CHP’li yöneticilere dair bir öz eleştiri yapılmazken ikinci 5 yılı için koltukta oturan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de depreme hazırlık konusuna ilgisiz kalması eleştirilere neden oluyor.

Mersin’in deprem bölgesinde olmadığını ancak coğrafi özellikleri dolayısıyla farklı afetlerle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çeken Seçer özellikle; sahil ve dere yataklarındaki yapılaşmaya ilişkin adım atmaması, kentsel dönüyüm çalışmalarını başlatmaması ve son aşamaya gelinen imar planlarında depremin kente olumsuz etkilerine ilişkin önlem almaması nedeniyle eleştiriliyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA