Spor okullarına görkemli açılış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Spor okullarına görkemli açılış


 

Mersin’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ile Engelsiz Spor Okulları Açılış Töreni düzenlendi. Spor okullarında 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlere yönelik 35 farklı branşta hizmet veriliyor.

Yusufcan Güdük

 

Mersin’de Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları'nın açılış töreni, Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlendi.

Programa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, il spor dalı temsilcileri, antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı.

 

“GENÇLERİMİZİN BAŞARILARI ÜLKEMİZİN BAŞARISIDIR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşma yapan Vali Pehlivan; “Gençlerimizle, çocuklarımızla bir araya gelmek hepimizi her zaman heyecanlandırıyor, mutlu ediyor. Onları kültür, spor ve eğitim faaliyetlerinin içerisinde görmek ayrıca bizleri gururlandırıyor. Gençlerimizin başarıları öncelikle ilimizin ve beraberinde ülkemizin başarısıdır. Ülkemizin gelecekte çok daha iyi noktalara geleceğinin de habercisidir. Dünün nesilleri nasıl ki bugünün Türkiye'sini inşa ettiyse Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘Türkiye Yüzyılı’nı da kıymetli gençlerimizle çocuklarımızla birlikte inşa edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyetimizin temeli atılırken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ve işaret ettiği ‘muasır medeniyetler’ seviyesinin üstüne her alanda çalışarak, üreterek, başarılar ortaya koyarak erişeceğiz. Spor da bunlardan birisidir. Spor hem zihinsel gelişim hem fiziksel gelişim hem de iştigal ettiğimiz işlerdeki gelişime olumlu katkılar yapan bir olgudur. Hayatımızın her aşamasında, her yaşta sahip olmamız gereken bir alışkanlık ve aktivitedir.

O yüzden gerek okullarımız açık olduğu müddetçe okullarda gerekse şimdi olduğu gibi yaz tatil süresince gençlerimizi, çocuklarımızı spora yönlendirmek gayreti içindeyiz. Her şeyden önce enerjilerini olumlu yönde değerlendirmelerini istiyoruz. Bir yandan okumalarını kendilerini geliştirmelerini bir yandan da spor yaparak spor branşlarını tanımalarını, yeteneklerini ortaya çıkarmayı çok önemsiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın protokolleri çerçevesinde yetenek taraması uygulamaları yapıyoruz. Bu taramalarda 2023 yılında 20 bin civarında kişiye ulaşmışken bu yıl itibariyle bu sayı 30 bine yaklaştı” ifadelerini kullandı.

 

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ İLK 6 AYDA 13 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Konuşmasının devamında Vali Pehlivan, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında 168 bin çocuğumuza, gencimize ulaştık. Her Ay Bir Branş Tanıtımı Projesi ile geçtiğimiz yıl 35 bin çocuğumuza, gencimize ulaşmışken bu yılın ilk 6 ayında 13 bin olmak üzere toplam 48 bin kişiye eriştik.

İlimiz genelinde lisanslı sporcu sayımız 30 bini aktif durumda olmak üzere 205 bine ulaştı. 62 branşta 536 kulübümüz spor faaliyeti yapıyor. Bugün açtığımız yaz okullarında 35 branşta faaliyetler yapılacak, kurslar düzenlenecek. Binlerce gencimize, çocuğumuza ulaşacağız. 05-18 yaş arası gençlerimiz bu faaliyetlere, kurslara, okullara katılabilecek.

Engelli kardeşlerimiz için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Türkiye'de bir ilk Mersin İlimizde hayata geçirildi. Mezitli İlçemizde Engelsiz Gençlik Merkezimizin yapımı tamamlandı ve yakın bir gelecekte Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın teşrifleriyle açılışını gerçekleştireceğiz. Beraberinde 4 gençlik merkezimizi daha açacağız ve toplam gençlik merkezi sayımız 7’ye yükselecek.

Yaz okullarında yoğun bir çalışmayla geçen önceki yıl 43 bin, geçen yıl  yaklaşık 55 bin kişiye ulaşmıştık. Bugün burada bir hedef belirlemek ve ilan etmek istiyorum. Bu yıl 100 bin gencimize, çocuğumuza ulaşalım. Mersin'imize de bu yakışır, Mersin'deki Gençlik ve Spor Hizmetlerimize de bu yakışır. Yeni açacağımız Gençlik Merkezlerinin de katkısıyla bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Ne kadar çok gencimize ulaşırsak, gençlerimizi ne kadar çok spora, spor aktivitelerine, sevk edersek onlar özellikle de bağımlılık yapan unsurlardan uzak kalacaklardır. Spordaki başarıları, derslerindeki başarılara da yansıyacaktır.  Bu sporcu gençlerimizin içinden de inşallah milli sporcularımız çıkacaktır.

 

“50’YE YAKIN MİLLİ SPORCUMUZ VAR. MADALYA KAZANAN SPORCU SAYIMIZ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE İKİ KATINA ÇIKTI”

Her branşta başarılı sporcularımızın sayısı giderek artıyor. İlimizde 50’ye yakın milli sporcumuz var. Uluslararası yarışmalarda madalya kazanan sporcu sayımız bir önceki yıla göre iki katına çıktı. Yaklaşık 140 sporcumuz uluslararası yarışmalarda başarı kazandı. Gençlerimiz bunun iki katı nispetinde de ulusal yarışmalarda madalya kazandı. Bu sporcular düzenlenen yetenek taraması, kurs ve eğitim faaliyetleriyle tespit edildi ve bu başarılı sonuçlara ulaşıldı.” dedi.

 

“SPORU TABANA YAYIYORUZ”

“Sporu Tabana Yayıyoruz" anlayışı doğrultusunda, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırım programları çerçevesinde ülkemizin genelinde olduğu gibi Mersin’de de her geçen gün yeni bir yatırımın çocuklara, gençlere, sporculara kazandırıldığını belirten Vali Pehlivan konuşmasını; “Şu anda yurtlarımız da dahil tesis sayımız 80’dir. Özel işletmeleri kattığımız zaman 100’ün üzerinde spor tesisimiz var. Bu tesislerimiz dolsun taşsın, hiç boş kalmasın istiyoruz.

Bu yıl bir avantajımız da 4 tane daha gençlik merkezimizin açılacak olmasıdır. Buralarda yüzlerce binlerce gencimize ve çocuğumuza ulaşmak, gençlik ve spor hizmetleri vermek istiyoruz. O yüzden çıtayı biraz daha yukarıda tutuyoruz. Bu tesislerimizin 365 gün muhakkak ya bir müsabaka ya bir antrenman ya bir kurs faaliyetiyle dolup taşmasını istiyoruz. Bunu da birlikte başaracağız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle, müdürlüğümüz bünyesindeki antrenörlerimizle, okullarımızdaki beden eğitimi öğretmenlerimizle, branş öğretmenlerimizle hep birlikte ve elbette ki ailelerinin desteğiyle yapacağız. Sporcularımızın gençlerimizin, çocuklarımızın istekliliğiyle, gayretiyle, çalışmasıyla yapacağız. İmkan sağlandıkça gençlerimizin bu imkanları en iyi şekilde değerlendireceğinden de hiçbir şüphemiz yoktur. 

Yaz kurslarımızın, spor okullarımızın, engelsiz spor okullarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Buradan faydalanacak olan bütün gençlerimize, çocuklarımıza, onları yetiştirecek olan antrenörlerimize başarılar diliyorum. Ailelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde tamamladı.

Törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de bir konuşma gerçekleştirdi.

 

GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Vali Pehlivan, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında branşlara yönlendirilen ve başarılı olan sporculara ödül takdim etti.

Törende açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisi ile sporcular jimnastik, tekvando, eskrim, karate, güreş gösterilerini sergiledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ilki 2013 yılında hayata geçirilen GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları uygulamasında, 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlere yönelik Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenecek olan Spor Okulları bu yıl; Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Bisiklet, Bocce, Boks, Jimnastik, Eskrim, Curling, Futbol, Geleneksel Türk Okçuluğu, Geleneksel Spor Dalları, Güreş, Halkoyunları, Halter, Hentbol, Hokey, Judo, Karate, Kick Boks, Kayak, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Oryantiring, Özel Sporcular, Ragbi, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme olmak üzere 35 farklı branşta faaliyet gösterecek.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA