Kültür sanat evlerinde yılsonu etkinlikleri sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kültür sanat evlerinde yılsonu etkinlikleri sürüyor


 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan; Huzurkent Bahşiş ile Adnan Menderes Mahallelerinde hizmet veren Kültür ve Sanat Evleri’ni ziyaret ederek kursiyer kadınların yılsonu etkinliğine katıldı, kreş ve oyun sınıfına katılan minik çocukların heyecanını paylaştı.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı kültür ve sanat evleri üretmeye, biçki, dikiş ve nakış, takı tasarım, kuaförlük ve daha birçok alanda Akdenizli kadınları sosyal ve ekonomik hayata katmaya devam ediyor.

Huzurkent Bahşiş ile Adnan Menderes Mahallelerinde hizmet veren Kültür ve Sanat Evleri’ni ziyaret eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan ve Meclis üyeleri, kursiyerlerin yılsonu etkinliği kapsamında ortaya çıkardığı el emeği, göz nuru eserleri inceledi, kreş sınıfındaki miniklerle de yakından ilgilendi.

 

“KADINLARIN GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”

Ziyaretine ilişkin bir değerlendirme yapan Eş Başkan Nuriye Arslan; “Akdenizli kadınlar, kendi çabalarıyla, el emekleri ve göz nuruyla yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Kadınların gücünü bugün burada bir kez daha gördük. Bu da elbette bizim için çok anlamlı ve değerlidir. Biz kadınlar biliyoruz ki toplumda kadınlar hep ötekileştirilmiş, kadının emeği görülmemiş ve karşılığını da ne yazık ki alamamıştır” dedi.

 

“KÜLTÜR EVLERİMİZİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”

Sözlerini; “Hem ilkesel olarak kadın eşitliğini esas aldığımız bir noktadan hareketle hem de belediye olarak görevimiz gereği, kadın emeğini ortaya çıkarıp görünür kılan, kadın emeğinin hak ettiği değeri alması için elimizden gelen çaba ve mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde sürdüren Eş Başkan Arslan; “Kültür ve Sanat Evlerimize gelen kadınlarımız, burada öğrendikleri mesleki eğitim ve beceriler sayesinde aile bütçelerine bir nebze katkı sağlıyor. Bundan sonraki süreçte de mahallelerimizin ihtiyacı ve yurttaşlarımızdan gelen talepler üzerine kültür evlerimizin sayısını çoğaltarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA