Şoförler, ileri sürüş teknikleri ile mesleki bilgisini artırıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şoförler, ileri sürüş teknikleri ile mesleki bilgisini artırıyor


 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet veren şoförlere yönelik ‘İleri Sürüş Teknikleri’ eğitimi sürüyor.

Haber Merkezi

 

Personelinin mesleki eğitimine ve gelişimine önem veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren otobüs şoförlerine ‘İleri Sürüş Teknikleri’ eğitimini sürdürüyor. Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde belirli periyotlarda düzenlenen eğitimde şoförler teorik bilgilerini tazelerken, pratikte de ileri sürüş tekniklerini kavrıyor ve kullandıkları araçların özelliklerini daha iyi anlama fırsatı buluyor. Mersin halkının daha konforlu ve güvenli seyahat edebilmesi adına verilen eğitimler, şoförlerin mesleki bilgi ve gelişimine de katkı sunuyor.

Şoförler önce teorik olarak reaksiyon, fren ve durma mesafesi, panik fren, sürüş teknikleri, emniyet kemeri, koltuk, direksiyon ayarları, frenli-frensiz parkur konularında eğitim aldı. Şoförler aldıkları teorik eğitimleri, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Sugözü eşliğinde Toplu Taşıma Yerleşkesi’nde uygulamalı olarak tekrar etti. Teorik eğitimlerde konforlu ve güvenli sürüş tekniklerinin detaylı hatırlanmasının yanı sıra, sürüş sırasında yapılan hataların nasıl düzeltileceğine dair de bilgiler verildi. Pratik eğitimler; teorik bilgilerin pekiştirilmesinin yanı sıra, şoförlerin kullandıkları araçları daha iyi tanıması ve kullanımını kavramasını sağlıyor.

 

“VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ARTIRMAK İÇİN, EĞİTİMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde Eğitim ve Disiplin İşleri’nde görev yapan Levent Akar, İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi ile Büyükşehir bünyesinde görev alan şoförlere hem teorik, hem de pratik eğitim vererek vatandaş memnuniyetini ve kaliteyi artırmayı hedeflediklerini söyledi. Akar, “Şu anda eğitim alan arkadaşlarımız, yaklaşık bir senedir Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde çalışıyor. Hem reflekslerini, hem de sürüş kalitesini artırmak amacıyla belediyemiz ve üniversite bünyesinde verilen eğitim, arkadaşlarımıza çok şey katıyor. Vatandaş memnuniyetini artırmak için eğitimlerimize devam edeceğiz” dedi.

 

YETERLİ OLMAYAN SÜRÜCÜLER YENİDEN EĞİTİMDEN GEÇİYOR

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Otomotiv Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Sugözü ise eğitimin içeriğinden bahsederek, “Burada ilk olarak teorik eğitimle başladık. Teorik eğitimi başarılı bir şekilde bitiren sürücülerimiz, uygulamalı eğitim yapıyorlar. Uygulama yaparken sürücünün reaksiyon tepkisi, süresi ve mesafesi, aynı zamanda frenleme süresi ve mesafesi, aracın durma mesafesi ile durma sürelerini tespit ediyoruz. Bir veri elde ediyor ve bu verileri kurumla paylaşıyoruz” dedi.

Yeterli olmayan sürücülerin yeniden eğitimden geçtiğini de sözlerine ekleyen Sugözü, “Amacımız daha konforlu ve güvenli bir sürüş sağlayabilmenin yanı sıra, yolcuları daha güvenli bir şekilde istedikleri noktalara ulaştırabilmek” ifadelerini kullandı.

Şoförlere verilen eğitimin önemli olduğunu kaydeden Sugözü, “Mersin halkını düşünerek, sürücüleri daha iyi düzeyde yetiştirmek amaçlı bir eğitim gerçekleştiriliyor. İyi bir uygulama ve diğer belediyelere de örnek olmalı” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA