Seçer topu taca attı Özyiğit arazöz ile çözüm arayışında! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçer topu taca attı Özyiğit arazöz ile çözüm arayışında!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in topu taca attığı köylerdeki susuzluk sorununun büyümesi ile Yenişehir Belediyesi kırsaldaki mahallelere arazözler ile su taşıma destek vererek çözüm üretmeye çalışıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Yenişehir Belediye Meclisinin Temmuz Ayı Olağan Toplantısının Birinci Birleşimi, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantının başında açıklamalarda bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, köylerde artan su sorununa dikkat çekti.

“Kuraklıkla mücadele ediyoruz yangınlar artıyor” diyen Özyiğit, “Köylerimizde su sorunu yaşanmaya başlandı. Arazözler alarak köylerimize teslim ettik. Arazözler ile beraber su sorunu, su stoğu yaparak suyun köylere taşınmasına katkımız olsun istedik. Böyle bir katkıyı kırsal mahallerimize sunduk” dedi.

 

ÇÖZÜM BEKLENEN SEÇER TOPU VATANDAŞA ATMIŞTI!

Konu geçtiğimiz günlerde de tartışmalara yol açmış çözüm üretmesi beklenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, susuzluk konusunda vatandaşlara aşırı su tüketimi konusunda dikkatli olma çağrısında bulunmuştu.

Sıcaklıkların son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve öngörülemeyen nüfus artışından kaynaklı olarak Toroslar ve Yenişehir ilçelerinin üst kotlarında aşırı tüketimden dolayı su temininde yaşanan yetersizlikler sürürken Seçer, “Doğal olarak havaların ısınmasıyla beraber su tüketimi arttı. Geçtiğimiz kış mevsiminde de özellikle yüksek kesimlerde bizim su depomuz olan Toroslar'a yeterli miktarda kar yağışı olmadı. Zaten yaz mevsiminin sıcak geçmesi durumunda su konusunda bazı sıkıntılar yaşayabileceğimizi düşünüyorduk ve bu anlayışla da tedbirlerimizi aldık. Ancak hava sıcaklığındaki ani değişim, sıcaklığın çok yüksek miktarlarda artması ve nüfusun yoğun olması su kullanımını da çok yüksek miktarda artırdı. Yaptığımız çalışmalar ve aldığımız ilave önlemler sayesinde çok muhtelif noktalar dışında herhangi bir su kesintimiz yok” ifadelerini kullanmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA