Madımak’ta yaşamını yitiren canlar Akdeniz’de anıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Madımak’ta yaşamını yitiren canlar Akdeniz’de anıldı


 

Haber Merkezi

 

Sivas’ta; 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli’nin yakılması sonucu yaşamını yitiren aydın, yazar, şair, sanatçı ve halk ozanları; Akdeniz Belediyesi’ne ait 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı’nda bulunan Madımak Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, Belediye Meclis üyeleri, Alevi kanaat önderleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Madımak’ta 2 Temmuz 1993 yılında gerçekleşen katliamda yaşamını yitiren canlar için yapılan anma ve saygı duruşundan sonra gülbeng okunup, deyişler eşliğinde semah dönüldü.

 

“EĞER SİVAS’TA ADALET YERİNİ BULSAYDI DİĞER KATLİAMLAR DA OLMAZDI”

Anmada bir konuşma yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan; “Madımak’ta, dillerinden, inançlarından dolayı 33 canı tüm dünyanın gözleri önünde yaktılar, katlettiler. Eğer Madımak katliamı zaman aşımına uğramasaydı, davada adalet yerini bulmuş olsaydı, bu ülkede Roboski katliamı gerçekleşmeyecekti, Ankara Gar katliamı, Suruç katliamı olmayacaktı. Nice civan canlar toprağa düşmeyecekti. İşte bizler de barışa inananlar, özgürlüğe inananlar, bunun mücadelesini bıkmadan, yorulmadan sürdüreceğimizin sözünü bir kez daha buradan veriyoruz” dedi.

 

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ YAKTILAR”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da konuşmasında; “Kelimelerin kifayetsiz kaldığı, sözün bittiği anlar vardır. İşte bugün tam da o anları yaşıyoruz. Bugün, bundan 31 yıl önce hepimizin gözleri önünde 33 canımızı, aydınlarımızı, bu ülkenin geleceğini gözlerimizin önünde yaktılar. Biz, Hasret Gültekin’in o güzel dizelerinde geçtiği gibi ‘Bir insan neye vermeli?’ diyor ya hani? Bizler de ömrümüzü tam da buna adadık. Tek bir insanımızın canı yanmasın diye, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınların canı yanmasın diye biz buradayız. Bu acıların son bulması için buradayız. Madımak adını taşıyan parkımızda, Sivas katliamında yiten canlarımızı anıyor, anıları önünde eğiliyoruz. Benzeri olayların bir daha yaşanmaması için var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA