Anamur OSB ön talep almaya başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur OSB ön talep almaya başladı


 

Mersin’in Anamur ilçesinde yıllardır beklenen ve önümüzdeki günlerde açılması planlanan organize sanayi bölgesinde (OSB) önemli bir aşamaya gelindi. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO), Anamur OSB için ön talep almaya başlandığını duyurdu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de artan sanayi yatırımlarının karşılanabilmesi için kurulan organize sanayi bölgelerine kentte bir yenisi ekleniyor.

Mersin’in Anamur ilçesinde yıllardır beklenen ve önümüzdeki günlerde açılması planlanan organize sanayi bölgesinde (OSB) önemli bir aşamaya gelindi. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO), Anamur OSB için ön talep almaya başlandığını duyurdu.

 

TARIM-GIDA ÖNE ÇIKACAK

Anamur Güneybahşiş Mahallesinde yer alan 443 dönümü daha önce mera alanı amacıyla hazineye tahsis edilen 660 dönüm arazi üzerine kurulacak OSB’nin özellikle gıda – tarım alanında yoğunlaşılması bekleniyor.  

ANTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı ön talep alımı ile ilgili yaptığı duyuruda, “Anamur İlçemizde Güneybahşiş Mahallesi sınırları içerisinde yapımı kararlaştırılan Anamur Organize Sanayi Bölgemizde yatırım yapmak isteyen müteşebbisler için ön talep başvuruları 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle başlamıştır. Parsel talep etmek isteyen firmalar Anamur Ticaret ve Sanayi Odamıza başvuruda bulunup ‘Yatırımcı Ön Talep Formunu’ temin ederek, eksiksiz olarak doldurup "ıslak imzalı" olarak Odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

Yapımına en kısa sürede başlayacak olan Anamur Organize Sanayi Bölgesinin ilimize bölgemize Anamur ve Bozyazı ilçelerimiz ile üyelerimize hayırlı olmasını ve kazançlarına katkı sağlamasını temenni ediyoruz” denildi.

 

BEĞENAL VE BOZYAZI VANA BAŞVURULARINI YAPTI

Bu kapsamda Anamur OSB için ön talep başvurusu yapmak isteyen firmalar ANTSO’nun yolunu tuttu. İlçede faaliyet gösteren Beğenal Firması başvuran ilk firma olurken onu ikinci sırada Bozyazı Vana firması izledi. Arsa tahsisi için ön başvuru yapan firma yetkilileri, Anamur ve Bozyazı ilçelerini dünyaya tanıtmak, gerekli üretim ve istihdamı yapmak üzere taşın altına ellerini koymanın gururunu yaşadıklarını belirttiler

ANTSO Başkanı Mehmet Tuna da, firmalara teşekkür ederek, “Türkiye’deki marka firmaların da buraya gelerek burada üretim ve istihdam yapmalarını istiyor, ilçelerimiz adına çok arzuluyoruz. Biz de gerekli tanıtım konusunda gerekli mücadeleyi vereceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA