‘Felsefenin Kenti Tarsus’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Felsefenin Kenti Tarsus’


 

Tarsus’ta 2004 yılından bu yana yayın yapan Aratos dergisinin 20. yıl anısına Aratos pulu bastırıldı.

Haber Merkezi

 

Gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın kurucusu olduğu ve yayın yönetmenliğini yaptığı Aratos Felsefe dergisi 20. yılında. Evrensellik ölçüleri içinde emekten yana, yurtsever, ilerici ve aydınlanmacı ilkeler doğrultusunda yayın yapan Aratos Felsefe dergisinin 20. yılı anısına bu kez Tarsuslu filozoflar adına özel PTT posta pulu basıldı bastırıldı.

Daha önce MÖ. 315’te Tarsus’ta doğmuş olan şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozof Aratos adına anma pulu basılmıştı. Bu aynı zamanda Türkiye'de Anadolulu bir filozof adına basılmış ilk posta pulu olma özelliğini taşıyor.

Bu kez yine Aratos Felsefe Dergisi’nin Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık’ın girişimiyle, antik çağda yaşamış Tarsuslu filozoflar adına özel bir anma pulu basılmış oldu.

Edinilin bilgiye göre, pul üzerine antik çağda yaşamış 45 Tarsuslu filozoftan sadece öne çıkan altısının olduğu bir resim ve yanlarında 11 filozof ismi yer alıyor. Pul üzerinde yer alan Tarsuslu filozofların isimleri şunlar; Aratos, Khrisippos, Hermonia, Athenedoros, Zenon, Areios, Hermogenes, Antipater, Herodotos, Krates, Diogenes.

Yapılan açıklamada, pul üzerinde filozofların adları dışında, büyük harflerle “Tarsuslu Filozoflar” yazısı, “Felsefenin Kenti Tarsus” mottosu ile “Aratos Felsefe Dergisi” yazısı bulunuyor. PTT, bir adet de bu büyük boy Tarsuslu Filozoflar pulunu poster olarak Uğur Pişmanlık'a takdim etti.

 

TARSUS’UN EN UZUN SOLUKLU DERGİSİ

Aratos Felsefe Dergisi’nin Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Aratos’un Tarsus’un en uzun soluklu ve tek entelektüel yayını olduğunu ifade ederek, “2004 yılında yayın hayatına başlayan dergimizin 20. yılı anısına Dergiye adını verdiğimiz Tarsuslu filozof Aratos bir gökbilimci (astronom) olması nedeniyle özel bir posta pulu bastırmıştık.

Şimdi yine, başta Aratos olmak üzere Tarsuslu filozoflar temalı bir pul daha bastırdık.

Tarsuslu filozoflar imajlı bu özel pulu yeni yıla kadar hem postalama işleminde hem de anı olarak edinmek isteyenler ve arşiv için değerlendirilecektir” dedi.

 

ARATOS DERGİSİ TARSUS’UN KÜLTÜREL GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNUYOR

Uğur Pişmanlık açıklamasında felsefenin toplumsallaşması için çaba gösterdiklerini belirterek, “Aratos Felsefe Dergisi olarak, Tarsus’un kültürel gelişmesine katkıda bulunmaya ve uygun olan her koşul ve aracı da kullanarak Tarsuslu filozof Aratos ile diğer filozoflarımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Aratos ve Tarsuslu filozoflar adına bastırdığımız PTT posta özel anma pulları bir semboldür. Felsefe adına yürüttüğümüz çalışmaları simgeler. Günümüzden 2 bin yıl öncesinde Tarsus’taki felsefe okullarında yetişmiş 45 kadar filozofumuz var. Bu Tarsus’un hem kültürel gelişimi hem de kimliği açısından çok önemli. Felsefe olmadan aydınlanma olmaz ilkesiyle yayıncılık ve kültürel faaliyet yürütüyoruz. Bu nedenle Tarsus’un felsefe kenti olması için uğraşıyoruz.” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA